Παγίδες θανάτου οι διαβάσεις στη Θεσσαλονίκη (vd)

Παγίδες θανάτου οι διαβάσεις στη Θεσσαλονίκη (vd)
Σε παγίδες θανάτου μετατρέπονται οι διαβάσεις πεζών σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος να αυξάνεται τόσο στους πεζούς, όσο και στους οδηγούς οχημάτων.

Μία βόλτα στο ιστορικό Κέντρο Θεσσαλονίκης αρκεί για να εντοπίσει κανείς την ελλιπή οδοσήμανση, την ανύπαρκτη διαγράμμιση σε διαβάζεις πεζών, καθώς και πεζοδρόμια κατειλημμένα από οχήματα. Τα ελλιπείς μέτρα μπορούν ωστόσο να οδηγήσουν σε τροχαία και παρασύρσεις, καθώς δεν εξασφαλίζεται η σωστή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.

Οι διαλυμένες διαβάσεις φέρνουν… ατυχήματα

*Διάβαση στην οδό Ερμού

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η διάβαση στη Μητροπόλεως -η οποία είναι πολυσύχναστη καθώς τέμνει ένας από από τους πιο σημαντικούς δρόμους εξόδου από το κέντρο του δήμου προς την ανατολική πλευρά- είναι σε τραγική κατάσταση και ελλοχεύει αυξημένες πιθανότητες ο κίνδυνος ατυχήματος. Στη Μητροπόλεως όπως και στην Εγνατία, στη Λεωφόρο Νίκης, στην Ερμού, στην Αγίας Σοφίας σχεδόν σε όλο το μήκος όπου η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών είναι αυξημένη όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι διαλυμένες και επικίνδυνες διαβάσεις προξενούν καθημερινά ατυχήματα, καθώς δεν είναι λίγοι οι πεζοί που έχουν σκοντάψει, ή οδηγοί δικύκλων που γλίστρησαν εξαιτίας της γκρεμισμένης οδόστρωσης.

* Διάβαση στην οδό Μητροπόλεως

Οι οδηγoί σύμφωνα με τις διατάξεις υπoχρεoύνται να πλησιάζoυν στη διάβαση με ταχύτητα τόσo μικρή, ώστε να μην εκθέτoυν σε κίνδυνo τoυς πεζoύς πoυ τη χρησιμoπoιoύν, ενώ σε περίπτωση ανάγκης, πρέπει να διακόπτoυν την πoρεία τoυ oχήματός τoυ για να επιτρέπoυν την διέλευση τους. Στο Ιστορικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όμως, οι γραμμές των διαβάσεων έχουν σχεδόν σβήσει, με αποτέλεσμα τοσο οι οδηγοί, όσο και οι πεζοί να μην ξερουν πού… πατάνε. Η εικόνα των διαβάσεων σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε ευρωπαϊκή χώρα, ενώ εκτός από την ελλιπή φροντίδα της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, αρκετοί είναι και οι οδηγοί που εξακολουθούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους πάνω σε διαβάσεις πεζών.

Δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες από τις διαβάσεις στο κέντρο τη Θεσσαλονίκης:* Διάβαση στην Εγνατία, στο ύψος της Αριστοτέλους

* Διάβαση στην Εγνατία, στο ύψος της Αγίας Σοφίας

* Διάβαση στη Λεωφόρο Νίκης