Παπαχριστόπουλος: “Άλλο αστυνόμευση, άλλο αστυνομοκρατία”

Παπαχριστόπουλος:
“Κάποιοι μπερδεύουν την αστυνόμευση με την αστυνομοκρατία. Τα έχουν παρεξηγήσει εντελώς”, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, στην εκπομπή “Απλά επικίνδυνοι“, μέσα από τη συχνότητα του Flash 99.4. O κ. Παπαχριστόπουλος μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις αστυνομικές ακρότητες που καταγγέλει η αξιωματική αντιπολίτευση, για την τουρκική προκλητικότητα, καθώς και για το πολύκροτο ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

“Κάποιοι μπερδεύουν την αστυνόμευση με την αστυνομοκρατία. Τα έχουν παρεξηγήσει εντελώς. Έχω φίλους αστυνομικούς που αγαπάνε τον πολίτη και κάνουν την αστυνόμευση που έχουν ανάγκη όλοι. Εγώ που είμαι γιατρός δεν έχω δικαίωμα την ώρα που κάνω περίθαλψη να εκφράσω τις πολιτικές μου απόψεις. Θα περιθάλψω και τον αναρχικό και τον ακροδεξιό. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο αστυνομικός”.

“Πάνω απ΄όλα το σύνταγμα και η δημοκρατία”

Ερωτηθείς για το αν η αστυνομία ακολουθεί μια συγκεκριμένη γραμμή που προέρχεται από το υπουργείο, ο κ. Παπαχριστόπουλος απάντησε ως εξής: “Το έχουν ομολογήσει και οι ίδιοι. Έχουν πει ότι λύθηκαν τα χέρια τους. Είναι προκλητικό να γδύνεις μια κοπέλα στη μέση του δρόμου ή να βγάζεις τα ρούχα κάποιου που έχεις συλλάβει. Ο υπουργός πρέπει να πάρει μια θέση. Δεν είμαι αρμόδιος να υποδείξω αν θα πρέπει να παραιτηθεί, αλλά σίγουρα θα πρέπει να πάρει μια θέση. Πάνω απ΄όλα το σύνταγμα και η δημοκρατία”.

Μιλώντας για την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Παπαχριστόπουλος σημείωσε τα εξής: “Αυτό το θέμα δεν προσφέρεται για αντιπολιτευτικές κορώνες. Πράγματι είναι σοβαρή η κατάσταση και πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Έχω την αίσθηση ότι η Τουρκία δεν θα φτάσει στα άκρα, αλλά αυτό είναι δική μου εκτίμηση. Μπορεί να διαψευστώ. Όλα τα ελληνικά κόμματα θα πρέπει να βασιστούν στην έννοια της ενωμένης Ευρώπης. Ο Ερντογάν δεν ενδιαφέρεται για την ευρωπαϊκή προοπτική. Σκέφτεται τα δικά του συμφέροντα και τα δικά του αλλοπρόσαλλα σχέδια”.

“Είναι κατάντια 28 χώρες της ΕΕ να κάνουν πως δεν βλέπουνε το προσφυγικό – μεταναστευτικό”

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα. “Το προσφυγικό μεταναστευτικό ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία, αλλά πολύ γρήγορα προσαρμοστήκαμε και το αντιμετωπίσαμε. Ήρθαν άπειροι και διώξανε τους γιατρούς, τους μεταφραστές και τα παιδιά που δούλευαν εκεί. Έπρεπε να τους κρατήσουνε. Δούλευαν εκεί τεσσεράμισι χρόνια. Είναι κρίμα, γιατί είναι θέμα χώρας, όχι κόμματος. Είναι κατάντια 28 χώρες της ΕΕ να κάνουν πως δεν βλέπουνε. Από πού κι ως πού μια χώρα φορτώνεται ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να το διαχειριστούν όλες”.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος: