Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Αντώνης Διαματάρης

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Αντώνης Διαματάρης
Φωτογραφία αρχείου
Την παραίτησή του, μετά από το μεγάλο πολιτικό βάρος και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με το μορφωτικό του υπόβαθρο, υπέβαλε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης. “Υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου”, ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του.

Θύελλα αντιδράσεων και κατηγοριών ξεσήκωσε αυτές τις μέρες η αποκάλυψη πως ο κ. Διαματάρης δεν είναι κάτοχος μεταπτυχιακού από το πανεπιστήμιο Columbia, όπως έγραφε στο επίσημο βιογραφικό του στη σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών. Η πληροφορία αυτή λειτούργησε ως “βούτυρο στο ψωμί” της αντιπολίτευσης, που εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνησης και ζήτησε σε αυστηρούς τόνους την αποπομπή του. Μολονότι οι εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Διαματάρης ήταν ικανοποιητικές για την κυβέρνηση, εντούτοις ήρθε να χειροτερέψει την ήδη δυσμενή του θέση, η πληροφορία πως εμφανίζεται να είναι ενεργός επαγγελματικά σε δύο επιχειρήσεις στις ΗΠΑ. Εμφανίζεται ως Chief Executive Officer τόσο στην εταιρεία National Herald INC, την εταιρεία δηλαδή που εκδίδει τον «Εθνικό Κήρυκα», όσο και στην εταιρεία Diamataris Properties LTD, αντικείμενο της οποίας είναι οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις).

Πληροφορίες από το Μαξίμου λένε πως ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον κ. Διαματάρη, ώστε να λάβει διευκρινίσεις για όλες αυτές τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα ο ίδιος τού ζήτησε να υποβάλλει την παραίτησή του. Αυτή η απόφαση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τον κ. Μητσοτάκη, καθότι συνδέεται με τον κ. Διαματάρη με μια μακροχρόνια φιλία.

Αναλυτικά η δήλωση παραίτησης του Αντώνη Διαματάρη

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.
Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».