Πέμπτος στην… Ευρώπη ο 17χρονος Λεωνίδας Στεργίου

Πέμπτος στην... Ευρώπη ο 17χρονος Λεωνίδας Στεργίου

Ο 17χρονος Ελληνας ομογενής αμυντικός της Σεντ Γκάλεν, Λεωνίδας Στεργίου, βρίσκεται στη λίστα με τους γεννημένους τη δεκαετία του 2000, που έχουν τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. 
 
    Αυτό αναφέρει η τελευταία έρευνα του CIES, διεθνούς κέντρου αθλητικών σπουδών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του Πανεπιστημίου της ελβετικής πόλης, η οποία  παρουσιάζει τον κατάλογο των παικτών που γεννήθηκαν στη δεκαετία του 2000 και έχουν τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στα εγχώρια πρωταθλήματα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου.

    Ο Στεργίου, με  Έλληνα πατέρα, αλλά γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ελβετία, είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ελβετίας. Μάλιστα πρόσφατα, ο Ολλανδός ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, Τζόν Φαντ΄Σχιπ, είχε εξετάσει με ενδιαφέρον την περίπτωσή του.

    Ο Λεωνίδας Στεργίου (σ.σ. γεννημένος το 2002), βρίσκεται στην πέμπτη θέση σχετικά με το χρόνο συμμετοχής για τα πρωταθλήματα εκτός των πέντε κορυφαίων, πίσω από τους Σβεν Μπότμαν (Ολλανδία/2000/Χέρενφεν), Γκουστάβο Ασουνσάο (Βραζιλία/2000/Φαμαλικάο), Άνταμ Χλότζεκ (Τσεχία/ 2002/Σπάρτα Πράγας) και Λουίς Ντ΄Αρίγκο (Αυστραλία/ 2001/Αδελαϊδα). 

©Πηγή: amna.gr