Πέτσας: «Ο Αλ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του»

Πέτσας: «Ο Αλ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του»
Απάντηση στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πιο έντιμο και ωφέλιμο για τη χώρα θα ήταν να στηρίξει την προσπάθεια για περισσότερους πόρους στην Ελλάδα».

«Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε και τον εαυτό του. Καταγγέλλει τα αποτελέσματα του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας πριν καν αρχίσει η Σύνοδος!
Θα ήταν πιο έντιμο για τον ίδιο και ωφέλιμο για τη χώρα, εάν στήριζε την μεθοδική διεκδίκηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για περισσότερους πόρους για την πατρίδα μας» τόνισε αρχικά ο κ. Πέτσας.

Και πρόσθεσε: «Πραγματικούς, όχι «πέτσινους», σαν τα 7,5 δις ευρώ που δήθεν είχε εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας. Αλλά ο κ. Τσίπρας, η «διαπραγματευτική» τακτική του οποίου, κόστισε στους Έλληνες πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα και διδάσκεται παγκοσμίως ως παράδειγμα προς αποφυγήν, είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει μαθήματα διαπραγμάτευσης».

Τέλος στο υστερόγραφό του, με ειρωνικό ύφος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «καταγγέλλει» ο κ. Τσίπρας ότι δεν πήγε ο πρωθυπουργός στην Πορτογαλία για την Σύνοδο των «Φίλων της Συνοχής». Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, όταν ο κ. Τσίπρας έστελνε σε αντίστοιχες συνόδους τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών. Θα πήγαινε βέβαια ο ίδιος. Αλλά δεν πρόλαβε. Ούτε αυτό».