ΠΟΕΣΥ: Όχι στην απαλλαγή «πόθεν έσχες» για ιδιοκτήτες ΜΜΕ

ΠΟΕΣΥ: Όχι στην απαλλαγή «πόθεν έσχες» για ιδιοκτήτες ΜΜΕ
Κατά της απαλλαγής των ιδιοκτητών ΜΜΕ από την υποβολή Πόθεν Έσχες τάσσεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ «καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, η οποία στο πλαίσιο του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου απαλλάσσει τα φυσικά πρόσωπα που ελέγχουν τα ΜΜΕ από την υποχρέωση υποβολής «πόθεν έσχες», προσφέροντάς τους πλήρη ασυλία από τον επιβεβλημένο έλεγχο».

Όπως υπογραμμίζει «Παράλληλα επεκτείνει την εξαίρεση ονομαστικοποίησης των μετοχών και για τους οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων.

Αντίθετα, διατηρείται η υποχρέωση υποβολής «πόθεν έσχες» για όλους τους δημοσιογράφους της χώρας, ακόμη και γι’ αυτούς που είναι απλήρωτοι ή είναι εν επισχέσει ή είναι άνεργοι»

«Η ΠΟΕΣΥ καλεί την κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποσύρει τις επίμαχες προβλέψεις του νομοσχεδίου για τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ, ώστε να υπάρξει καθεστώς πλήρους διαφάνειας, όπως απαιτείται σε μία δημοκρατική πολιτεία, στην οποία όλοι πρέπει να είναι ίσοι απέναντι του νόμου» καταλήγει η ανακοίνωση.