«H χώρα και η Αυτοδιοίκηση έχουν ανάγκη από μια αναπτυξιακή επανεκκίνηση»

Δ. Παπαστεργίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαστε κοντά στους συμπολίτες μας»
«H χώρα και η Αυτοδιοίκηση έχουν ανάγκη από μια αναπτυξιακή επανεκκίνηση» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου με αφορμή την ανακοίνωση του προγράμματος ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, «Αντώνης Τρίτσης» από το Υπουργείο Εσωτερικών και Ανάπτυξης.

Η Αυτοδιοίκηση αναδεικνύεται σε πυλώνα της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η Ελλάδα λόγω της πανδημίας, η ΚΕΔΕ έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με τις πρωτοβουλίες της στηρίζει Δήμους και πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου Κεντρικής Ένωσης

Δήμων Ελλάδος Δημήτρη Παπαστεργίου, για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης» :

Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης» που ανακοινώθηκε σήμερα από την Κυβέρνηση, αποτελεί μια ευχάριστη είδηση σε μια δύσκολη περίοδο, που δοκιμάζονται οι αντοχές της χώρας και των τοπικών μας κοινωνιών, εξαιτίας της πανδημίας του Co-vid 19.

Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών να σχεδιάσει , να παρουσιάσει και να εφαρμόσει στη συνέχεια το πρόγραμμα, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης, είναι μια πράξη συνέπειας κι ευθύνης. H χώρα και η Αυτοδιοίκηση έχουν ανάγκη από μια αναπτυξιακή επανεκκίνηση. Είναι πολύ σημαντικό ότι το νέο πρόγραμμα αναδεικνύει την Αυτοδιοίκηση σε πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, ενώ εστιάζει τόσο στο παρόν, όσο και στο μέλλον.

Στο παρόν, γιατί δίνει προτεραιότητα στην ανάγκη να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική κρίση, με παρεμβάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης των ευπαθών ομάδων.

Αλλά και στο μέλλον, γιατί μέσα από το πρόγραμμα αυτό έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση για να γίνουν πράξη μια σειρά από έργα και καινοτόμες παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα καταστήσουν τις πόλεις μας ασφαλείς και βιώσιμες.

Είναι σημαντική η δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών πως η οριστική διαμόρφωση του προγράμματος, ο περιφερειακός και τοπικός σχεδιασμός, καθώς και η υλοποίηση και αξιολόγησή του, θα γίνεται σε συνεργασία και με συμμετοχή της ΚΕΔΕ.

Θέλω να σταθώ στον ισχυρό συμβολισμό του ονόματος που συνοδεύει το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Ο Αντώνης Τρίτσης υπήρξε Δήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, αλλά πάνω από όλα ήταν ένας υπερ-κομματικός αυτοδιοικητικός, με όραμα και καινοτόμες ιδέες, που βρισκόταν μπροστά από την εποχή του.

Είχε τα στοιχεία που χρειάζεται σήμερα η χώρα μας για να κάνει το νέο ξεκίνημα που χρειάζεται. Στην προσπάθεια αυτή απαιτείται ενότητα, υπευθυνότητα κι ένα αξιόπιστο σχέδιο, που θα υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μας.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος θα συνεργαστεί με όλους του εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση του προγράμματος και θα είναι διαρκώς στο πλευρό των Δήμων, παρέχοντας τους κάθε δυνατή στήριξη, σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Δείτε τη ροή ειδήσεων

Μισό τρις για κορονοϊό μετά το θρίλερ του Eurogroup

Μισό τρις για τον κορονοϊό μετά το θρίλερ του Eurogroup
EUROKINISSI/POOL PHOTO EUROPEAN UNION
Οι υπουργοί οικονομικών της Ε.Ε. κατέληξαν χθές σε καταρχήν συμφωνία προκειμένου να διατεθεί μισό τρισεκατομμύριο ευρώ για να στηριχθούν οι ευρωπαϊκές οικονομίες, που δέχονται βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού, δεν κατάφεραν όμως να δείξουν την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πράξη, αφού παρέπεμψαν στους ηγέτες των 27 να συμφωνήσουν τον τρόπο που θα χρηματοδοτηθεί η ανάκαμψη, την ώρα που όλα τα κράτη μέλη οδεύουν σε βαθιά ύφεση.

Επί εβδομάδες, οι χώρες μέλη δυσκολεύονται να υιοθετήσουν ενωμένη στάση μπροστά στην πανδημία, συγκρούονται για τα κεφάλαια που θα διατεθούν, για τον νοσοκομειακό εξοπλισμό, για τα μέσα προστασίας και τα φάρμακα, για τους περιορισμούς στα σύνορα, για το εμπόριο…

Η συμφωνία επιτεύχθηκε αφού η Γερμανία και η Γαλλία άσκησαν πίεση για να καταβληθεί τουλάχιστον εν μέρει η αντίσταση της Ολλανδίας, η οποία αξίωνε να υπάρξουν αυστηροί όροι στην κατεπείγουσα χρηματοδότηση με ευρωπαϊκές πιστώσεις στις κυβερνήσεις που τη χρειάζονται για να ξεπεράσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας και διαβεβαίωσαν την Ιταλία πως η ΕΕ θα δείξει αλληλεγγύη.

Ωστόσο, η συμφωνία δεν αναφέρει ρητώς ότι θα εκδοθεί κοινό χρέος για να χρηματοδοτηθεί η ανάκαμψη — κάτι που ζητούν η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία, αλλά αποτελεί κόκκινη γραμμή για τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία και την Αυστρία.

Οι δηλώσεις των υπουργών

Η Ευρώπη «έδειξε ότι μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», να αντιμετωπίσει «αυτή την κρίση», διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ, εξαίροντας αυτό που χαρακτήρισε το μεγαλύτερο σχέδιο στήριξης της οικονομικής ανάκαμψης στην ιστορία της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε προειδοποίησε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε νωρίτερα χθες, ώρες πριν από το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών, ότι «διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν δεν αναληφθεί δράση για να

«Εναντιωνόμαστε, και θα συνεχίσουμε να εναντιωνόμαστε, στα ευρωομόλογα. Θεωρούμε ότι αυτή η ιδέα δεν θα βοηθήσει ούτε την Ευρώπη, ούτε την Ολλανδία μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Χούξτρα μετά το πέρας του συμβουλίου των υπουργών.

Αλληλεγγύη ή διελκυστίνδα

Ο Μάριο Σεντένο, ο πρόεδρος του Eurogroup που συντόνισε τις χθεσινές συνομιλίες, έπειτα από τον δεκαεξάωρο ολονύκτιο μαραθώνιο της Τρίτης που αποδείχθηκε στείρος, ανήγγειλε ότι θα διατεθούν 100 δισεκ. ευρώ σε ένα σχέδιο για την επιδότηση των μισθών ώστε οι εταιρείες να μπορούν να μειώνουν ώρες εργασίες αλλά όχι να περικόπτουν θέσεις εργασίας.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα αυξήσει τον δανεισμό της σε εταιρείες, προχωρώντας σε χορηγήσεις ύψους 200 δισεκ. ευρώ, ενώ ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) θα διαθέσει φθηνές πιστώσεις 240 δισεκ. ευρώ σε κράτη που τις χρειάζονται, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συζήτησε νωρίτερα χθες τηλεφωνικά με τον Κόντε και με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, ανοίγοντας τον δρόμο για τη συνεννόηση στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών, που πλέον υπόκειται στην έγκριση του ευρωπαϊκού συμβουλίου τις επόμενες ημέρες.

Η Μέρκελ σημείωσε πως συμφώνησε με τον Κόντε πως υπάρχει «επείγουσα ανάγκη για αλληλεγγύη στην Ευρώπη, η οποία ζει μια από τις πιο δύσκολες ώρες της, αν όχι την πιο δύσκολη».

Η καγκελάριος της Γερμανίας κατέστησε για νιοστή φορά σαφές ότι το Βερολίνο δεν θα δεχθεί αμοιβαιοποίηση χρέους, πάντως επέμεινε πως υπάρχουν άλλα, επαρκή κατ’ αυτήν, χρηματοοικονομικά εργαλεία.

Οι συνομιλίες για το ζήτημα ανάμεσα στον δημοσιονομικά συντηρητικό ευρωπαϊκό βορρά και τον χρεωμένο νότο είναι εξαιρετικά τεταμένες ως τώρα.

3,2 τρις η συνολική αντίδραση της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Το πακέτο που συμφωνήθηκε χθες ανεβάζει τη συνολική δημοσιονομική αντίδραση της ΕΕ στα 3,2 τρισεκατομμύρια, το μεγαλύτερο ποσό που έχει συμφωνηθεί να διατεθεί για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη.

Ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν διαφωνίες για το πώς η Ευρώπη θα ανακάμψει και θα αρχίσει να αναπτύσσεται, με τον επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι να δηλώνει πως τα κεφάλαια για το πρόγραμμα στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών θα μπορούσαν να ενταχθούν στο επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) της περιόδου 2021-2027.

Η καταρχήν συμφωνία καταγράφηκε την ημέρα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε ότι η πανδημία του κορονοϊού θα μπορούσε να προκαλέσει «τις χειρότερες οικονομικές συνέπειες από τη Μεγάλη Ύφεση» του 1929.

Δείτε επίσης:

Τα αίτια που «ράγισαν» την ενότητα της ΕΕ

Συμφωνία στο Eurogroup- Όχι στο κορονο- ομόλογο

ΠΚΜ: Εργασίες συντήρησης στη 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας

ΠΚΜ: Εργασίες συντήρησης στη 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας
Eργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στη 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τη Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020 έως τη Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου 2020.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες:

α. εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών οδοστρωμάτων από τη διασταύρωση Λαγυνών επί της 2ης Εθνικής Οδού (Χιλιομετρική Θέση 14+000) για μήκος 400μ. περίπου με κατεύθυνση προς Καβάλα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και

β. σε εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών οδοστρωμάτων, από την είσοδο οικισμού Αγίου Βασιλείου και για μήκος 2χλμ. περίπου προς Βασιλούδι και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Οι παραπάνω εργασίες έχουν προγραμματιστεί για το χρονικό διάστημα από τη Μ. Δευτέρα 13 Απριλίου 2020 έως τη Μ. Τρίτη 14 Απριλίου 2020, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με ώρα έναρξης στις 7.00 το πρωί.

Ήδη  έχει  γίνει  η  σχετική  συνεννόηση  με  τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Λητής, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες  κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις  για  την  ασφαλέστερη  διεξαγωγή  της  κυκλοφορίας  στη  διάρκεια  των  εργασιών.

Δείτε τη ροή ειδήσεων

«Στοπ» στους μη μόνιμους κατοίκους στα λιμάνια

«Στοπ» στους μη μόνιμους κατοίκους στα λιμάνια
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI
Εξονυχιστικούς ελέγχους διενεργεί από το πρωί στα λιμάνια της χώρας το Λιμενικό, καθώς εκτιμάται ότι πολλοί θα θελήσουν να σπάσουν την απαγόρευση και να μετακινηθούν προς τα νησιά για τις ημέρες του Πάσχα.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, από τις 22/03 έως 29/03 στους χώρους αρμοδιότητας του λιμενικού σώματος έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 38.363 έλεγχοι και έχουν καταγραφεί 150 παραβάσεις.

Μόνο για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, η μετακίνηση

Η μετακίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας επιτρέπεται για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, αλλά και των μεταφορικών μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία, ενώ επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από αυτά.

Για την περίπτωση των μόνιμων κατοίκων των νησιών, ο κάθε επιβάτης θα πρέπει να έχει μαζί του το ισχύον εκκαθαριστικό της φορολογικής του δήλωσης που θα αναφέρει τη μόνιμη κατοικία του, αλλά και το ΜΑΝ, τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη ή τη βεβαίωση μόνιμης διαμονής του από το οικείο δημαρχείο.

Για σήμερα Παρασκευή, από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 10 απόπλοι πλοίων, 1 από τη Ραφήνα και 3 από το Λαύριο.

Ποιοι εξαιρούνται από την απαγόρευση

Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Ναυτιλίας και Υγείας, ο περιορισμός των μετακινήσεων με τα πλοία της ακτοπλοΐας δεν περιλαμβάνει το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και του λιμενικού σώματος που συμμετέχουν σε δράσεις και επιχειρήσεις σε νησιά, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που μετακινούνται για υπηρεσιακούς λόγους. Επίσης, τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και το εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού που εργάζονται σε νησί. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το προσωπικό του ΕΟΔΥ, αλλά και τους μετακινούμενους για λόγους έκτακτης ανάγκης εφόσον τούτο αποδεικνύεται από τα κατάλληλα πιστοποιητικά.

 

Κορονοϊός : Επέκταση προσωρινής ακινησίας στα σχολικά λεωφορεία

Eurokinissi ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Επεκτείνεται η δυνατότητα προσωρινής ακινησίας στους φορείς και τις επιχειρήσεις που έχουν ταξινομήσει τουριστικά τρένα και στις σχολικές μονάδες που έχουν ταξινομήσει Λεωφορεία Ιδιωτικής Χρήσης για τη μεταφορά μαθητών, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Η προσωρινή ακινησία διαρκεί έως τις 31 Μαΐου 2020 και μπορεί να παραταθεί, εφόσον το επιβάλουν οι έκτακτες συνθήκες που έχουν προκύψει από την πανδημία του COVID – 19. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη δυνατότητα έχει χορηγηθεί στα Τουριστικά Λεωφορεία Δ.Χ. ή Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δ.Χ. Ανοικτού Τύπου Αστικής Περιήγησης Πόλεων.

Επιπλέον, με την παρούσα εγκύκλιο, αποσαφηνίζεται ότι οι πολίτες που επιβιβάζονται σε κάθε είδους οδικό μεταφορικό μέσο ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσης, ΤΑΞΙ, Κ.Τ.Ε.Λ., εκμισθωμένα Ε.Ι.Χ. με οδηγό και ΙΧ, φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους και επιδεικνύουν σε τυχόν έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο και την προβλεπόμενη βεβαίωση κίνησης (τύπου Α ή Β), σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Ειδικώς, λαμβάνοντας υπόψη τους επιτακτικούς λόγους μείωσης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, στην περίπτωση εκτέλεσης διαδρομής από ΤΑΞΙ και όχημα Ειδικής Μίσθωσης, όπου η μόνιμη κατοικία/σημείο αποβίβασης του επιβάτη είναι σε σημείο εκτός των ορίων της έδρας του οχήματος, τότε ο επιβάτης οφείλει, επιπροσθέτως, να φέρει και να επιδεικνύει στον επαγγελματία οδηγό αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) όπου φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του.

Δείτε τη ροή ειδήσεων

«Θερίζει» ο κορονοϊός στη Γερμανία

«Θερίζει» ο κορονοϊός στη Γερμανία
Επιπλέον 266 νεκρούς από κορονοϊό ανακοίνωσε το η Γερμανία. Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut, ο συνολικός αριθμός των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται πλέον σε 2.373

Αναφορικά με τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στη χώρα αυξήθηκε κατά 5.323 και έφθασε τα 113.525, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Ινστιτούτου, το οποίο είναι ειδικευμένο στην αντιμετώπιση των μολυσματικών ασθενειών.

Οι αρχές ανησυχούν καθώς πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα που καταγράφεται αύξηση τόσο των θανάτων, όσο και των κρουσμάτων μόλυνσης, έπειτα από ισάριθμες συναπτές ημέρες μείωσής τους.

Δ. Τρικκαίων: Μένουμε Σπίτι και γράφουμε σενάριο!

Δ. Τρικκαίων: Μένουμε Σπίτι και γράφουμε σενάριο!
Μια ακόμη δραστηριότητα για τρικαλινούς και τρικαλινές που επιθυμούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στη συγγραφή σεναρίου.

Στο πλαίσιο της δράσης #ΜένουμεΣπίτι Δημιουργικά του Δήμου Τρικκαίων, η σκηνοθέτις και θεατρολόγος (αλλά και δραματουργός και θεατροπαιδαγωγός) Τζωρτζίνα Κακουδάκη δίνει συμβουλές για τη συγγραφή σεναρίων.

Φίλη των Τρικάλων, κινητοποιήθηκε μόλις έμαθε για τη δράση του Δήμου Τρικκαίων και προσφέρει τις γνώσεις της σε όσους και όσες επιθυμούν να μετάσχουν σε μια τέτοια δοκιμασία κι αν κάποιος/α το επιιθυμήσει και έχει εξασκηθεί αρκετά, θα μπορέσει να πάρει μέρος και στον αντίστοιχο διαγωνισμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες θα βρείτε στον σύνδεσμο  ΕΔΩ

 

Δείτε τη ροή ειδήσεων 

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με τη διοίκηση της ΔΕΘ

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με τη διοίκηση της ΔΕΘ
Η νέα κατάσταση η οποία έχει δημιουργεί με τον κορωνοϊό, ήταν το αντικείμενο της σημερινής συζήτησης, η οποία έγινε με τηλεδιάσκεψη, ανάμεσα σε αντιπροσωπεία στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και τη διοίκηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο παρόμοιων συναντήσεων που επιδιώκει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φορείς της πόλης.

Όπως ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο ήσαν οι πρώτες οι οποίες επλήγησαν από την υγειονομική κρίση, αρχής γενομένης από την έκθεση της Βαρκελώνης. Το αποτέλεσμα ήταν να αναβληθούν περίπου 500 εκθέσεις παγκοσμίως με οικονομική ζημιά 81,6 δισεκατομμύρια ευρώ, με σημαντικά αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία.

Έτσι και η ΔΕΘ αναγκάστηκε να αναβάλει την έκθεση Frescon και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου με τη δεύτερη να έχει προγραμματιστεί –καλώς εχόντων των πραγμάτων- τον ερχόμενο Οκτώβριο. Φυσικά προγραμματίζεται κανονικά και η ΔΕΘ το Σεπτέμβριο.

Εκ μέρους των στελεχών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν μια σειρά από ερωτήσεις ώστε να ενημερωθούν για αντίστοιχα ζητήματα όπως η παραχώρηση χώρων της ΔΕΘ για αιμοληψίες και στέγαση αστέγων, το σχέδιο ανάπλασης και η χωροταξία του, οι ζημιές από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού.

Μετά το τέλος της συζήτησης οι συμμετέχοντας συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την ευχή η επόμενη συνάντηση να γίνει κάτω από κανονικές συνθήκες.

Εκ μέρους της ΔΕΘ στη συζήτηση πήραν μέρος ο πρόεδρος του δ.σ., Τάσος Τζήκας, ο διευθύνων σύμβουλος, Κυριάκος Ποζρικίδης και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής, Αλέξης Τσαξιρλής.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούνταν από το συντονιστή της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστο Δουίτση, το μέλος της γραμματείας Στράτο Κερσανίδη, τους βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννη Αμανατίδη, Χρήστο Γιαννούλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη και Β΄ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη και Σωκράτη Φάμελλο.

Δείτε τη ροή ειδήσεων

Σε καραντίνα οικισμός Ρομά στη Λάρισα

Σε καραντίνα οικισμός Ρομα στη Λάρισα
EUROKINISSI/ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
Σε καραντίνα τέθηκαν από το βράδυ της Πέμπτης περίπου 5.000 πολίτες Ρομά στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, καθώς στους εργαστηριακούς ελέγχους που έγιναν από τον ΕΟΔΥ, βρέθηκαν δεκάδες θετικά δείγματα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και με ενημέρωση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρη Κατσικονούρη από τα 29 δείγματα που ελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης τα 20 είναι θετικά στην συγκεκριμένη συνοικία, ενώ τα 9 αρνητικά. Τα δείγματα είναι αποτέλεσμα ιχνηλάτησης και αφορούν τις στενές επαφές ενός 32χρονου Ρομά που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε ότι επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα σενάρια» τονίζοντας «ότι τα δείγματα που πάρθηκαν από την συγκεκριμένη περιοχή η οποία κινούνταν το κρούσμα που χθες προέκυψε στην πόλη από τον συμπολίτη Ρομά, είναι αυξημένα».

Δήμαρχος Λαρισσαίων: «Μπορεί και να πλησιάζει τους 5.000 συμπολίτες μας»

Όπως είπε ο δήμαρχος Λαρισαίων «αυτό οδήγησε όλους και κυρίως την Πολιτική Προστασία να προχωρήσει σε καραντίνα ενός σημαντικού κομματιού της Νέας Σμύρνης» Επίσης αναφερόμενος στην πληθυσμιακή ομάδα που αφορά η καραντίνα, ο κ. Καλογιάννης είπε ότι «μπορεί και να πλησιάζει τους 5.000 συμπολίτες μας»

«Θέλω να πω πως πρέπει να καταλάβουν οι ίδιοι οι συμπολίτες μας Ρομά ότι οι φωνές μου ήταν για να αποφύγουμε αυτό. Δεν στάθηκε δυνατό όμως καθώς τα μέτρα προστασίας δεν τηρούνταν όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό το φαινόμενο» είπε καταλήγοντας ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στα σημεία της εισόδου της συγκεκριμένης συνοικίας ώστε να τηρηθεί η διαδικασία της καραντίνας.

Σήμερα αναμένεται κλιμάκιο με γιατρούς από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, σε συνεργασία με τον δήμο Λαρισαίων να προχωρήσουν σε επιπλέον ελέγχους δειγμάτων στην συνοικία για να εντοπιστεί ακόμη καλύτερα το μέγεθος της διασποράς του ιού.

 

Καιρός: Έως τους 23 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός: Έως τους 23 βαθμούς η θερμοκρασία
Eurokinissi ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 10 Απριλίου, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση της Ε.Μ.Υ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία το πρωί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 και στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε τη ροή ειδήσεων

Βγήκε από την εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Κορονοϊός: Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον
Βγήκε το βράδυ της Πέμπτης από τη μονάδα εντατικής θεραπείας ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ωστόσο παραμένει υπό στενή παρακολούθηση στο νοσοκομείο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εισήχθη την Κυριακή το βράδυ στο νοσοκομείο St Thomas του Λονδίνου καθώς παρουσίασε επίμονο πυρετό και βήχα και την Δευτέρα μεταφέρθηκε στην εντατική.

«Ο πρωθυπουργός μεταφέρθηκε απόψε από την εντατική πίσω στο δωμάτιο, όπου βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση κατά την πρώτη φάση ανάρρωσής του. Είναι σε εξαιρετικά καλή διάθεση», σημειώνει σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του του Βρετανού πρωθυπουργού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση για το πότε ο Μπόρις Τζόνσον θα μπορέσει να αναλάβει εκ νέου τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα.

Να σημειωθεί πως στο Ηνωμένο Βασίλειο τα θύματα του κορονοϊού ανέρχονται σε 7.978.

Δείτε τη ροή ειδήσεων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Ο Τυπος σήμερα
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISS
Eurogroup, κορονοϊός, πανελλήνιες εξετάσεις είναι το «μενού» των εφημερίδων της Παρασκευής 10 Απριλίου 2020.

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ” Οι ναζί ξανάρχονται ”

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ” Τι πληρώνει το κράτος για Δώρο Πάσχα ”

Η ΑΥΓΗ: ” Σε παραβίαση της καραντίνας κάλεσε ο Πέτσας”

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: ” Ετσι θα γίνουν οι Πανελλαδικές ”

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ” Ευρωσυμφωνία ύψους 540 δισ. για τον ιό ”

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ” Να μην πληρώσει ο λαός τα σπασμένα της πανδημίας και της αυριανής κρίσης ”

ΤΑ ΝΕΑ: ” Αποζημιώσεις από την Airbnb ”

ΕΣΤΙΑ: ” Για ποιούς κτυπά η καμπάνα; ”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ” Επήλθε συμφωνία στο Eurogroup ”

Δείτε τη ροή ειδήσεων

ΣΥΡΙΖΑ:Οι δύο λόγοι που βλέπουν τις εκλογές να πλησιάζουν

ΣΥΡΙΖΑ:Οι δύο λόγοι που βλέπουν τις εκλογές να πλησιάζουν
ΣΥΡΙΖΑ:Οι δύο λόγοι που βλέπουν τις εκλογές να πλησιάζουν
Μολονότι ο Στέλιος Πέτσας διέψευσε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, στο ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν πως το στήσιμο καλπών εξακολουθεί να βρίσκεται στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Προκειμένου, μάλιστα, να στηρίξουν το επιχείρημά τους στην Κουμουνδούρου φέρνουν στη συζήτηση δύο νέα επιχειρήματα.

Το πρώτο σχετίζεται με την επιμονή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, να πραγματοποιηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις το αργότερο τον Ιούλιο, εξέλιξη που απελευθερώνει τον πρωθυπουργό να πράξει ό,τι επιθυμεί το Σεπτέμβριο.

Το δεύτερο αφορά το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο στην ουσία αποτελεί μετονομασία του «Φιλόδημος» της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο στην αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζονται πως αξιοποιείται από την κυβέρνηση για να μοιράσει χρήματα προεκλογικώς στους δήμους και στις περιφέρειες που έτσι κι αλλιώς οι περισσότερες πρόσκεινται στη ΝΔ.

Ο εκλογικός ορίζοντας αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης κατά τη σημερινή (Παρασκευή) συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, πέρα βεβαίως από τα υγειονομικά και οικονομικά ζητήματα που δημιουργούνται από τον κορονοΐό, αλλά και κάποιες πρώτες σκέψεις για τον οδικό χάρτη έως το συνέδριο.

Αυξάνει τόνους

Διαπιστώνεται, πάντως, μια αύξηση στους αντιπολιτευτικούς τόνους του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 δεν κράτησε αποστάσεις από το διαδικτυακό «Θα Λογαριαστούμε Μετά», παρά μόνο από ακραίες τοποθετήσεις, όπως αυτή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η «μία σου και μία μου» ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε παρόμοιου ακραίου ύφους τοποθέτηση του πολιτευτή της ΝΔ Γρηγόρη Ψαριανού.

Τα αίτια που «ράγισαν» την ενότητα της ΕΕ

Τα αίτια που «ράγισαν» την ενότητα της ΕΕ

Του Γιάννη Χαβιανίδη

Το ότι η Ευρώπη δεν πατάει γερά στα πόδια της είναι κάτι που φαίνεται από… απόσταση. Το ίδιο ισχύει και για το γεγονός ότι η ιδέα της αλληλεγγύης, πάνω στην οποία βασίζεται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, δοκιμάζεται στην πράξη από την αρχή της οικονομικής κρίσης. Και μπορεί από το τελευταίο Eurogroup να βγήκε “γκρίζος” καπνός, ωστόσο τα αίτια που “ράγισαν” την ενότητα της ΕΕ είναι συγκεκριμένα.

Το μεγαλύτερο “αγκάθι” των προηγούμενων ημερών αφορούσε τους τρόπους ενίσχυσης των οικονομιών των κρατών της Ευρωζώνης.

πρώτη διαφωνία ήταν για τη χρηματοδότηση με περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της εργασίας και της απασχόλησης, το Πρόγραμμα SURE της Κομισιόν.

δεύτερη σχετιζόταν με τη χρηματοδότηση, με περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για μόχλευση, ώστε να υπάρχει ρευστότητα στην οικονομία της Ευρώπης.

τρίτη τη χρηματοδότηση, με 240 δισεκατομμύρια ευρώ, περίπου 2% του Α.Ε.Π., για κάθε κράτος-μέλος από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, τον ESM.

Αθροιστικά, το παραπάνω πακέτο κόστιζε περίπου 540 δισεκατομμύρια ευρώ, με την εκκρεμότητα που χώριζε τα κράτη-μέλη να είναι ο μηχανισμός που θα επέτρεπε τον φθηνό δανεισμό.

Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης -όπως διατυπώθηκε στην επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που υπέγραψε ο πρωθυπουργός μαζί με άλλους οκτώ ηγέτες- ήταν εξαρχής υπέρ του ευρωομολόγου.

Βασική θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των χωρών ήταν ότι η μόνη προϋπόθεση που πρέπει να υπάρχει για το δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας θα αφορά την τήρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών και τη χρήση των χρημάτων αυτών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Καμία άλλη προϋπόθεση. Και εκεί καταγράφηκαν σημαντικές διαφωνίες το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

2020 όπως… 1929

Διαφωνίες που είχαν ως αφετηρία την εύλογη ανησυχία ότι οι κλυδωνισμοί στην οικονομία ξεπερνούν την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, θυμίζοντας έντονα ημέρες ανάλογες του κραχ του 1929. Για αυτό και πολλοί εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι η ζημιά του κορονοϊού στην οικονομία συνιστά ασύμμετρη απειλή με συμμετρικά χαρακτηριστικά που δεν πλήττει μόνο τη δημόσια υγεία και την παραγωγή, αλλά και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Στην κυβέρνηση, πάντως, κρατούν χαμηλά την μπάλα, καλλιεργώντας ένα γενικευμένο κλίμα ασφάλειας. Μάλιστα, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, θα συσταθεί επιτροπή μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, αποστολή της οποίας θα είναι να δέχεται αιτήματα από επιχειρήσεις που έχουν χτυπηθεί από την κρίση, έχουν μεγάλη πτώση τζίρου, αλλά δεν είναι στους ΚΑΔ.

«Stop» στις μειώσεις αποδοχών

Επιπρόσθετα, στις δημόσιες παρεμβάσεις του ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνουν μειώσεις αποδοχών με δικαιολογία τον κορονοϊό, υπενθυμίζοντας ότι τα διάφορα προστατευτικά μέτρα που θα λάβει κάθε επιχείρηση που πλήττεται έχουν ως δικλείδα ασφαλείας ότι ο επιχειρηματίας θα πρέπει να διατηρήσει τον αριθμό των εργαζομένων και τους μισθούς στα ίδια επίπεδα με προ κρίσης.

Κορονοϊός: Οριστικό «λουκέτο» στα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βόρα – Καϊμακτσαλάν

Κορονοϊός: Οριστικό «λουκέτο» στα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βόρα - Καϊμακτσαλάν
EUROKINISSI/KOSTAS VILLA
Στην απόφαση για οριστική παύση λειτουργίας των Χιονοδρομικών Κέντρων Παρνασσού και Βόρα-Καϊμακτσαλάν για την περίοδο 2019 – 2020 προχώρησε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι εφαρμόζονται αυστηρά από την εταιρία τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που έχουν ληφθεί από την ελληνική Πολιτεία για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, στα οποία περιλαμβάνεται και το κλείσιμο των χιονοδρομικών αθλητικών κέντρων, των μουσείων, των ακτών κ.ά.

Έτσι, μετά την ανακοίνωση για προσωρινή παύση λειτουργίας των Χιονοδρομικών Κέντρων Παρνασσού (Κελλάρια και Φτερόλακας) και Βόρα -Καϊμακτσαλάν, δυστυχώς, και παρά το γεγονός πως υπάρχει ακόμη άφθονο χιόνι, η εταιρία τονίζει ότι «προχωρούμε σε οριστική παύση της λειτουργίας μας για την φετινή χιονοδρομική περίοδο 2019-2020, τηρώντας την απαγόρευση του συγχρωτισμού και των μαζικών συναθροίσεων».

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Ελπίδες από το ερευνητικό φάρμακο Remdesivir

Κορονοϊός – Τουρκία: Στη διάθεση του κράτους το ξενοδοχείο της «Γαλατά»

Κορονοϊός - Τουρκία: Στη διάθεση του κράτους το ξενοδοχείο της «Γαλατά»
Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία πήρε η διοίκηση της Γαλατασαράι, παραχωρώντας στο τουρκικό κράτος το ιδιόκτητο ξενοδοχείο της, προκειμένου να βοηθήσει στη «μάχη» κατά του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ο τουρκικός σύλλογος ανακοίνωσε ότι παραχωρεί στο Υπουργείο Υγείας ιδιόκτητο κτίριο σε περιοχή της Κωνσταντινούπολης, με δυναμικότητα 182 κλινών.

Έτσι, η «Γαλατά» γίνεται σύμμαχος στον αγώνα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού στη γειτονική χώρα.

Δείτε εδώ το σχετικό tweet της Γαλατασαράι:

Δείτε επίσης: Θύμα του κορονοϊού Ιταλός δις Ολυμπιονίκης

Θύμα χάκερ στο Ίνσταγκραμ έπεσε η Βάσω Λασκαράκη

Θύμα χάκερ στο Iνσταγραμ έπεσε η Βάσω Λσκαράκη
Θύμα χάκερ έπεσε η ηθοποιός Βάσω Λασκαράκη.
Η γνωστή ηθοποιός ενημερώθηκε από κοντινά της πρόσωπα πως ένας λογαριασμός στο Instagram έχει την ίδια φωτογραφία προφίλ και το ίδιο όνομα. Όλα αυτά φυσικά εν αγνοία της ηθοποιού.
Έτσι, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό, η Βάσω Λασκαράκη παρουσίασε τον ψεύτικο λογαριασμό ζητώντας από τους διαδικτυακούς της φίλους να βοηθήσουν μέσω αναφοράς προκειμένου να διαγραφεί.
“Έχω άπειρα μηνύματα από φίλους μου για αυτόν τον λογαριασμό που δημιουργήθηκε και παριστάνει εμένα. Έχει ίδια εικόνα προφίλ και λέει ότι είμαι εγώ” σημείωσε στο σχετικό μήνυμα η Βάσω Λασκαράκη.
Δείτε το μήνυμα της ηθοποιού:
Η ανάρτηση της Βάσως Λασκαράκη

Συμφωνία στο Eurogroup- Όχι στο κορονο- ομόλογο

Συμφωνία στο Eurogroup- Όχι στο κορονο- ομόλογο
Σε συμφωνία κατέληξε το Εurogroup, που πραγματοποιήθηκε απόψε. Η λύση που βρήκαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν την άμεση χρηματοδότηση 500 δις ευρώ στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μαζί με τη βοήθεια της ΕΚΤ το ποσό θα φτάνει στα 3 τρισ. περίπου – και πρόσβαση στην πιστωτική γραμμή του ESM για όσο διαρκεί η κρίση του κορονοϊού.

Οπως διευκρίνισε ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ η βοήθεια από τον ESM για υγειονομικούς σκοπούς θα είναι άνευ όρων, αλλά η βοήθεια για την οικονομία θα είναι υπό όρους κάτι που βρίσκει «και λογικό και δίκαιο».

Τέλος, απορρίφθηκε το αίτημα της Γαλλίας, Ελλάδας, Ιταλίας και άλλων χωρών για την έκδοση κορονο- ομολόγου. Αντίθετες στην έκδοσή του ήταν εξ αρχής η Γερμανία, η Ολλανδία και η Αυστρία.

Γαλλία: Πάνω από 12.000 νεκροί από τον κορονοϊό

Γαλλία: πάνω από 12.000 νεκροί από τον κορονοϊό
12.000 νεκρούς μετράει η Γαλλία, σύμφωνα με τον διευθυντή Υγείας της χώρας.
Από τους θανάτους αυτούς, 8.044 έχουν καταγραφεί σε νοσοκομεία και 4.166 σε οίκους ευγηρίας, τόνισε ο Ζερόμ Σαλμόν.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, ο αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε μέσα σε 24 ώρες, σε 7.066 ασθενείς, 82 λιγότερους από χθες.

Λάρισα: Δεκάδες κρούσματα σε καταυλυσμό Ρομά

Λάρισα: Δεκάδες κρούσματα σε καταυλυσμό Ρομά
EUROKINISSI/LARISSANET.GR
Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Λάρισας, καθώς ένας 32χρονος Ρομά εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα, αλλά 13 άτομα από τις ιχνηκατησεις των επαφών του 32χρονου βγήκαν θετικοί στον ιό.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το onlarissa.gr, η εκτίμηση είναι ότι το 60% περίπου των δειγμάτων θα βγουν θετικά. Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να έχουμε τα αποτελέσματα και των υπόλοιπων δειγμάτων με την ανησυχία τόσο στην περιοχή όσο και στις υγειονομικές Αρχές να είναι έντονη.