Σ. Αναστασιάδης: «Ο Ερντογάν έστελνε στα… θρανία πιλότους της πολιτικής αεροπορίας»

Νέες τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από Λειψούς και Αρκιούς
ΙΝΤΙΜΕ
Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε μιλώντας στον Flash 99,4 ο Απόστρατος Ιπτάμενος της Πολεμικής Αεροπορίας, ιδιοκτήτης της σχολής Olympus Aviation Academy και εκπαιδευτής, Σταύρος Αναστασιάδης, ο οποίος τόνισε ότι στην Τουρκία την περίοδο του πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2015, ο Ερντογάν κατέσχεσε τα πτυχία πολιτικών πιλότων που δεν δέχθηκαν να μεταβούν στην πολεμική αεροπορία.

Υπενθυμίζεται ότι στο πραξικόπημα της Τουρκίας, ο Τούρκος Πρόεδρος έδωσε την εντολή να συλληφθούν πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μεγάλη έλλειψη. Το γεγονός αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να κληθούν οι πιλότοι της πολιτικής αεροπορίας να αντικαταστήσουν τις θέσεις των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας. Όσοι δεν δέχθηκαν, έγινε η κατάσχεση των πτυχίων τους και τους ζητήθηκε να επιστρέψουν ξανά πίσω στα… θρανία, σπαταλώντας χιλιάδες ώρες εκπαίδευσης και εμπειρίας στον εανέριο χώρο.

Μάλιστα ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ανάγκη να αναβαθμίσουμε τα F-16, καθώς διαφορετικά «θα έχουμε μία μοίρα F-35 με 24 σκάφη και τίποτα άλλο. Αν δεν αναβαθμίσουμε τα 84 F-16 που είναι παλαιότερης γενιάς, δεν κάνουμε τίποτα, γιατί αυτή είναι η κύρια αίχμη του δόρατος», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως «έχει καθυστερήσει πολύ λόγω χρημάτων».

Ο έμπειρος πιλότος εξήγησε ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη στην Τουρκία και κυρίως στην πολεμική αεροπορία», ενώ επισήμανε πως ένα θερμό επεισόδιο μπορεί να προκληθεί και από άπειρους πιλότους.

Όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη, προσθέτοντας πως στη σχολή του όλοι οι μαθητές του αυτή τη στιγμή εργάζονται πάνω στον κλάδο. «Στον παγκόσμιο ουρανό πετάνε 18.000 αεροπλάνα. Απ’ αυτά τα μισά είναι παλιά. Σε 15 χρόνια θα πετάνε σύμφωνα με τους υπολογισμούς 35.000 από τα οποία το 90% θα είναι καινούρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος όμως επισήμανε πως «είναι ακριβό το κόστος για να γίνεις πιλότος. Το 90% των μαθητών στη σχολή είναι ξένοι και μόλις το 10% είναι Έλληνες. Πάντως είναι μία δουλειά που αν έχεις το πτυχίο βρίσκεις δουλειά κατευθείαν», διαμήνυσε ο Απόστρατος Ιπτάμενος της Πολεμικής Αεροπορίας και ιδιοκτήτης και εκπαιδευτής.

Όλα όσα είπε στον Flash 99,4 ο Σταύρος Αναστασιάδης: