Σιμπίου και Ριέκα στους είκοσι καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Σιμπίου και Ριέκα στους είκοσι καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Την έκτη και την όγδοη θέση κατέλαβαν η ρουμανική πόλη Σιμπίου και η κροατική Ριέκα, αντίστοιχα, στον διαγωνισμό «European Best Destinations» για την ανάδειξη των καλύτερων ευρωπαϊκών προορισμών (EBD).
Από τους 600.000 και πλέον που συνολικά ψήφισαν στην πλατφόρμα «European Best Destinations», οι δύο πόλεις κατάφεραν να συγκεντρώσουν μεγάλο αριθμό ψήφων που τις ενέταξαν όχι μόνο στους είκοσι καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς, αλλά  στους πρώτους δέκα.
Το Σιμπίου στην κεντρική Ρουμανία κατέλαβε την έκτη θέση με 30.178 ψήφους. Είναι ο ρουμανικός προορισμός με τις περισσότερες ψήφους από την πρώτη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Είναι επίσης ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Γερμανών και των Αυστριακών επισκεπτών, τονίζεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους διοργανωτές του διαγωνισμού.
Η ρουμανική πόλη είναι γνωστή για το γεγονός ότι είναι σε θέση να προσφέρει τη γαστρονομία της Μπριζ ή του Παρισιού και να είναι τόσο ρομαντική, όσο η Ρώμη ή η Βενετία, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.
 

©Πηγή: amna.gr