Σίνδος: Φοιτητές του ΤΕΙ στοιβάζονται σαν σαρδέλες στον ΟΑΣΘ

Σίνδος: Φοιτητές του ΤΕΙ στοιβάζονται σαν σαρδέλες στον ΟΑΣΘ
Του Αντώνη Τσολναρά
Απάνθρωπες συνθήκες μεταφοράς στη γραμμή 52 του ΟΑΣΘ καταγγέλλουν στο Politik.gr οι φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με 350-400 άτομα σε μία στάση να περιμένουν το μοναδικό λεωφορείο προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Οι απαράδεκτες εικόνες σχετικά με τον ΟΑΣΘ που βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο της επικαιρότητας στη Θεσσαλονίκη, ήρθαν για άλλη μία φορά να επιβεβαιώσουν τους λόγους που πολίτες και φορείς της πόλης ζητούν άμεση επέμβαση και λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημα του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς, που ταλανίζει το επιβατικό κοινό.

Η τριτοκοσμική κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι φοιτητές που σπουδάζουν στο ΤΕΙ της Σίνδου -οι οποίοι κάθε πρωί κάνουν το μακρινή διαδρομή μέχρι τις σχολές τους με το λεωφορείο της γραμμής 52-, σύμφωνα με τη φοιτήτρια Χ.Γ. «έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερούμε στα μαθήματα, να σημειώνονται περιστατικά λιποθυμίας και να επικρατεί πανικός κάθε φορά που έρχεται ένα λεωφορείο στη στάση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «δεν εξυπηρετούν καθόλου 400 άτομα τα τρία λεωφορεία μέσα σε σχεδόν μία ώρα και ειδικά σε ώρα αιχμής, όπως είναι το πρωί». Η ίδια όπως επισημαίνει, «αντί η γραμμή 52 να έχει δρομολόγιο κάθε 10 λεπτά, έχει κάθε μισή ώρα και πολλές φορές και παραπάνω».

Οι φοιτητές κατά καιρούς έχουν εκφράσει τα παράπονά τους για τις εικόνες που εκτυλίσσονται καθημερινά στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, καθώς δεν βλέπουν την κατάσταση να βελτιώνεται.

Δείτε τις εικόνες και τα βίντεο του Politik.gr: