Πέτσας: Τρεις άξονες αντιμετώπισης του κορονοϊού (vd)

Πέτσας: Περιορισμός στον αριθμό και στον χρόνο των μετακινήσεων
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Τους τρεις άξονες αντιμετώπισης του κορονοϊού ανέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Πέμπτης (26/3).

«Μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια διπλή κρίση» επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τονίζοντας ότι την ασύμμετρη απειλή του μεταναστευτικού την αντιμετωπίζουμε με επιτυχία και έτσι θα αντιμετωπίσουμε και την απειλή του κορονοϊού», ανέφερε αρχικά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Ανέλυσε τους τρεις άξονες στους οποίους βρίσκεται σε ανάπτυξη η στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας, υπογράμμισε την έγκαιρη συντονισμένη αντίδραση με τη λήψη μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του ιού, την ενίσχυση του συστήματος υγείας αλλά και τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Παράλληλα, διέψευσε fake news σχετικά με τη δήθεν δημιουργία νέων δομών μεταναστών στην ενδοχώρα, εξηγώντας ότι πρόκειται για τις δομές που εδώ και καιρό είχε ανακοινωθεί ότι θα δημιουργούνταν.

«Καρφιά» σε ΣΥΡΙΖΑ

«Η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να μπλέκει μήλα με πορτοκάλια» σχολίασε επίσης ο κ. Πέτσας σχετικά με επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση. Έδωσε, μάλιστα, διευκρινίσεις για το ζήτημα της επίταξης ΜΕΘ από ιδιωτικά θεραπευτήρια και της διπλής χρέωσης για την οποία κάνει λόγο η αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι στο ποσό περιλαμβάνονται και οι απολαβές των εργαζομένων που απαιτούνται για τη λειτουργία των μονάδων.

Επισης, έδωσε διευκρινίσεις για τον τρόπο στήριξης των εργαζομένων στις ΜΕΘ, για την αποζημίωση των νοσηλευομένων αλλά και την αποζημίωση για τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Πέτσας:

Περισσότερα σε λίγο…