Στην 30η Διάσκεψη του ΕΛΚ ο Σταύρος Καλαφάτης

Στην 30η Διάσκεψη του ΕΛΚ ο Σταύρος Καλαφάτης

Στην κοινοβουλευτική διπλωματία και στην εμβάθυνση των σχέσεων της Κ.Ο. της Ν.Δ. με τις αντίστοιχες ομάδες των κομμάτων που μετέχουν στο ΕΛΚ, επενδύει ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης.

Αποδεχόμενος πρόσκληση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και αρμόδιου για τις σχέσεις με τις Κ.Ο. των Εθνικών Κοινοβουλίων, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Καλαφάτης θα συμμετάσχει στην 30η Διάσκεψη Κορυφής των Προέδρων των Κ.Ο. του ΕΛΚ στα Εθνικά Κοινοβούλια της Ε.Ε. η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 στις Βρυξέλλες.

Στη συνάντηση η νέα Πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen θα αναφερθεί στις προτεραιότητες και τις προκλήσεις της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ οι Επίτροποι Valdis Dombrovskis, Mariya Gabriel, Μαργαρίτης Σχοινάς, Dubravka Suica, Johannes Hahn και Katja Leikert θα τοποθετηθούν στη συζήτηση με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης». Η χώρα μας, άλλωστε, αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις και η Νέα Δημοκρατία -όπως τονίζει ο κ. Καλαφάτης- θέλει μια Ευρώπη που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των μεγάλων Ευρωπαίων οραματιστών. Μια Ευρώπη με αλληλεγγύη και από κοινού προστατευόμενα σύνορα.