Στην επιτυχημένη συνεργασία Ελλάδας-Κίνας αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας

Στην επιτυχημένη συνεργασία Ελλάδας-Κίνας αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας

Αθήνα (AΠΕ-ΜΠΕ) – Στους στρατηγικής σημασίας δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και την Κίνα στο ναυτιλιακό και λιμενικό τομέα, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, στην διάρκεια της προσφώνησης του κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Σι Τζινπίνγκ και του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, στο Νέο Ικόνιο

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην επιτυχημένη συνεργασία των δύο πλευρών, αλλά και για τον στόχο για την περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας αυτής.

“Υποδεχόμαστε σήμερα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, έναν ξεχωριστό φίλο, τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, τον κ. Σι Τζινπίνγκ.”τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κομβικό γεωγραφικό σημείο του παγκόσμιου γεωστρατηγικού χάρτη, διαθέτοντας και το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του πλανήτη σε μεταφορική ικανότητα.»

Αναφερόμενος στις ελληνοκινεζικές σχέσεις επισήμανε την στρατηγικής σημασίας για την εθνική οικονομία της Ελλάδος επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

«Μια επένδυση την οποία η κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αγκάλιασε και προώθησε άμεσα από την πρώτη κιόλας στιγμή, χωρίς δισταγμό, μιας και αναγνωρίζει ότι προσφέρει πολλά στην εθνική οικονομία της χώρας.» ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης.

Π.Τ.

©Πηγή: amna.gr