Στο Μαξίμου δήμαρχοι και περιφερειάρχης Β.Αιγαίου

Συνάντηση Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπ. Εσωτερικών
Σε εξέλιξη είναι στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, με τον περιφερειάρχη και δημάρχους των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Μετά τη χθεσινή μαζική διαδήλωση στα νησιά, περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι των νησιών του βορείου Αιγαίου πέρασαν σήμερα το πρωί το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένουν να μεταφέρουν τα αιτήματά τους και να συζητηθούν λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά του βορείου Αιγαίου με τα μεταναστευτικά κύματα.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουντζούρης, μιλώντας χθες στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι», άφησε αιχμές για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται το μεταναστευτικό τονίζοντας πως «η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, θέλουμε πίσω τις ζωές μας».

Ο κ. Μουντζούρης επισήμανε ότι τους τελευταίους 5 μήνες «εξαγγέλλονται μονάχα σχέδια από την κυβέρνηση, μας έχουν παρουσιάσει 5 σχέδια με 5 διαφορετικούς συντονιστές. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, έχει φορτιστεί αρκετά το Βόρειο Αιγαίου, επιτέλους, ας προχωρήσει κάτι!», ανέφερε χαρακτηριστικά και, πρόσθεσε: «Το μόνο που γίνεται είναι να αυξάνεται ο αριθμός των συσσωρευμένων μεταναστών».