Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό

Σύσκεψη για τον κοροναϊό στο Μαξίμου

Έκτακτη σύσκεψη για τον κορωνοϊό πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο υπουργείο Υγείας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, καθώς συγκάλεσε σύσκεψη, στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στη χθεσινή σύσκεψη η οποία διήρκησε πάνω από τρεις ώρες και στην οποία συμμετείχε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ να μη ληφθούν επιπλέον μέτρα, αλλά να δοθεί όλο το βάρος στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού της χώρας, καθώς και στην υψηλή ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών.

Προς το παρόν το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην προχωρήσει σε επιπλέον μέτρα, όπως η θερμομέτρηση, για τους ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα από την Ιταλία

Σήμερα και αύριο κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θα μεταβεί στην Πάτρα προκειμένου να γίνει ενημέρωση των Εποπτών Δημόσιας Υγείας.

Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία

Κατόπιν εντολής της υπουργού Νίκης Κεραμέως αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία.

«Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο.

Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας. Θα ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι για όλες τις δομές εκπαίδευσης» αναφέρεται σε ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές.

Διαβάστε επίσης:

Η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων στο επίκεντρο Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου του ΥΠΕΞ

Δείτε τη ροή ειδήσεων: