Τ. Χατζηβασιλείου: «ΠτΔ με ρεαλισμό η Σακελλαροπούλου»

Τ. Χατζηβασιλείου: «ΠτΔ με ρεαλισμό η Σακελλαροπούλου»
«ΠτΔ με ρεαλισμό και σοβαρότητα» χαρακτήρισε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μιλώντας στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι», ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων, και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ του κόμματος, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Αναφορικά με τη χθεσινή ιστορική εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, ο κ. Χατζηβασιλείου επισήμανε πως η νέα ΠτΔ ενσαρκώνει «την ενότητα, την αξιοκρατία, την ανάπτυξη, την προκοπή και τη δικαιοσύνη». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ,  «η κ. Σακελλαροπούλου είναι μία ΠτΔ με ρεαλισμό και σοβαρότητα και θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις».

Με αφορμή την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε πως «η Ελλάδα είναι παρούσα στον υψηλότερο βαθμό. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για την κατάσταση στη χώρα και θα καλέσει επενδυτές, καθώς η χώρα μας έχει χαρακτηριστεί από αναλυτές του Νταβός ως σπουδαίος προορισμός για επενδύσεις». Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδείξει το σοβαρό πρόσωπο της Ελλάδας, το πρόσωπο που θέλουμε και το πρόσωπο της χώρας που έχουμε ανάγκη».

«Οι τρεις άξονες του μεταναστευτικού»

Σχετικά με το μεταναστευτικό και τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει σε Χίο, Λέσβο και Σάμο, ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός, χωρίς φόβο και καθυστέρηση, διέκρινε ότι υπάρχει και πιο παραγωγικός τρόπος για να λειτουργήσει σωστά η διαχείριση του μεταναστευτικού και αυτό έγινε με την τοποθέτηση του κ. Μηταράκη στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου».

Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ, πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη επιλογή συμβολίζει την επιτάχυνση των διαδικασιών σε τρεις άξονες: στο διαχωρισμό προσφύγων – μεταναστών, στην επιτάχυνση του ασύλου και στην άμεση δημιουργία κεντρών κλειστού τύπου, τα οποία θα είναι έτοιμα το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Σε ερώτηση για το αν η Αμφίπολη μπορεί να καταστεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε χαρακτηριστικά πως: «μπορεί να εξελιχθεί σε μοχλό ανάπτυξης όχι μόνο για τις Σέρρες, αλλά για όλη την περιοχή. Ο Νομός Σερρών έχει μεγάλες δυνατότητες και πρέπει να βρούμε τρόπους αναβάθμισης της οικονομικής ζωής της περιοχής μας».