Ταρασκονί, από τα γήπεδα… νοσηλευτής στην ΜΕΘ

Ταρασκονί, από τα γήπεδα... νοσηλευτής στην ΜΕΘ

Πολλές είναι οι ανθρώπινες ιστορίες που έρχονται στην επιφάνεια, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού. Μία απ΄ αυτές, είναι και η περίπτωση του Μαξίμ ταρασκονί. Ο Γάλλος μέσος, αγωνίζεται ως ερασιτέχνης στην Ζεμενός, όμως προσφέρει τις υπηρεσίες του ως νοσηλευτής στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Timone της Μασσαλίας.
«Είμαστε εκπαιδευμένοι για να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή», εξηγεί ο 29χρονος που έπαιξε επαγγελματικά στην Ιστρ (Β` Γαλλίας) και δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει την κατάσταση που συνδέεται με τον κοροναϊό, γνωρίζοντας ότι κινδυνεύει να επιδεινωθεί.
«Στην μονάδα εντατικής θεραπείας, είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε σοβαρές καταστάσεις. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, ασχολούμαστε μόνο με τον κορονοϊό», αφηγείται ο Μαρασκονί και συνεχίζει: «Η κατάσταση αρχίζει να κλιμακώνεται. Στον τομέα μου, φιλοξενούμε, κυρίως, ασθενείς με Covid-19. Οι αλλαγές από τις συνήθειες στην εργασία μας, είναι όλες αυτές οι νέες προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν. Αυτός ο ιός είναι πιο δυναμικός στις διαδικασίες απομόνωσης. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Υπάρχουν συνάδελφοι, ιατροί και άλλοι φροντιστές που έχουν μολυνθεί γύρω μου. Πάντα μπορούμε πάντα να πούμε ότι υπάρχει και χειρότερο, αλλά βιώνουμε ακόμα κάτι πολύ ιδιαίτερο»…

©Πηγή: amna.gr