Θ. Φωτίου: «“Στρατιωτική απόβαση” στα νησιά»

Θ. Φωτίου: «“Στρατιωτική απόβαση“ στα νησιά»
INTIME
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τα σχολικά γεύματα και το μεταναστευτικό εξαπέλυσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Η κα. Φωτίου μιλώντας για τα σχολικά γεύματα τόνισε: «Η Νέα Δημοκρατία δεν “τρέχει” το πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα, πρόκειται για σχολικά γεύματα που δίνονται σε όλα τα παιδιά, όχι μόνο στα “φτωχά” όπως το καταλαβαίνει η ΝΔ. Μείωσε το σχετικό προϋπολογισμό του ΟΠΕΚΑ στα 40 εκατ. ευρώ για το 2020 από 73 εκ. ευρώ που είχαμε εμείς το 2019 και αφορούσε 185.000 μαθητές. Είναι φανερό ότι δεν θέλει να το συνεχίσει. Φέτος το δικό μας το πρόγραμμα αφορούσε 400.000 μαθητές για το νέο σχολικό έτος, ώστε το 2021-2022 να πηγαίναμε σε όλα τα σχολεία του Δημοτικού που αφορούν 600.000 παιδιά, τα οποία έπρεπε να τρώνε δωρεάν κάθε μεσημέρι ένα ωραίο γεύμα».

Αυτό το γεύμα, σύμφωνα με την κα. Φωτίου, είναι σχεδιασμένο με πολλά «υπέρ» για τους μαθητές. «Βοηθά στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, πρόκειται για γεύμα μεσογειακής διατροφής που βοηθά επίσης την παιδική παχυσαρκία στην οποία, δυστυχώς, τα ελληνόπουλα είναι πρώτα στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, τόνισε ότι «συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της σχολικής διαρροής» και «βελτιώνει τις επιδόσεις των μαθητών, όπως απέδειξαν οι έρευνες αποτίμησής τους από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο που είχε κάνει και το πρόγραμμα διατροφής».

Εξαπολύοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης, η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Αδιαφορούν για τα σχολικά γεύματα γιατί αυτοί πήγαν σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία και έτρωγαν μεσημεριανό. Αδιαφορούν για το φαγητό των παιδιών στο δημόσιο σχολείο και αυτό με ενοχλεί βαθύτατα, είναι μεγάλη υποκρισία».

«Χαρακτηριστικά στρατιωτικής απόβασης στη Χίο»

Για τις αντιδράσεις των κατοίκων στη Μυτιλήνη και στη Χίο και γενικότερα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η Θεανώ Φωτίου επισήμανε: «Αυτό που συμβαίνει στη Λέσβο και στη Χίο έχει χαρακτηριστικά στρατιωτικής απόβασης, γιατί χρησιμοποιήθηκε άκρα μυστικότητα και αποβιβάστηκαν χθες 20 συνολικά διμοιρίες των ΜΑΤ με αύρες σε δύο από τα νησιά μας. Εγώ τους καλώ τώρα να αποσύρουν τα ΜΑΤ από τα νησιά και συγχρόνως να μεταφέρουν αμέσως όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που μπορούν να μεταφερθούν στην ενδοχώρα. Να κάνουν πίσω στα κλειστά κέντρα. Δεν έχουν άλλο χρόνο, εξέπνευσε η διορία που είχαν. Ή παίζουν, ή είναι ανίκανοι, ή έχουν σχέδιο εγκλωβισμού όλων αυτών των ανθρώπων στα νησιά προκειμένου να στείλουν το μήνυμα στην άλλη πλευρά ότι δεν μπορούν να έρθουν άλλοι».

Παράλληλα, η κα. Φωτίου διαμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα βοηθήσει και δεν θα κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του», ενώ επισήμανε ότι αυτό που έχει ανάγκη η Ελλάδα είναι «μία κοινωνία αλληλεγγύης κατά του ρατσισμού και του φασισμού».

Ακούστε όλα όσα είπε η Θεανώ Φωτίου στον Flash 99,4:

https://www.youtube.com/watch?v=2Wu2IpaOd6M&feature=emb_title