Θερμό χειροκρότημα στην πρεμιέρα του «Ντον Κάρλο» της ΕΛΣ

Θερμό χειροκρότημα στην πρεμιέρα του «Ντον Κάρλο» της ΕΛΣ

Στην κατάμεστη αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του «Ντον Κάρλο» του Τζουζέππε Βέρντι, σε μουσική διεύθυνση Φιλίπ Ωγκέν και σκηνοθεσία Σερ Νίκολας Χάιτνερ. Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Μετά από 4,5 ώρες απόλυτης προσήλωσης και σιωπής, το κοινό ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα επιβραβεύοντας τους σπουδαίους πρωταγωνιστές, την Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΛΣ. Η πεντάπρακτη εκδοχή του «Ντον Κάρλο», την οποία ο Βέρντι παρουσίασε στη Μόντενα το 1886, παρουσιάστηκε χθες, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και θεωρείται αυτή που σφράγισε την 20ετή περιπέτεια της σύνθεσης του έργου από τον κορυφαίο Ιταλό συνθέτη.

Η μεγαλειώδης παραγωγή που παρουσιάζει η ΕΛΣ, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 2008 στο Λονδίνο και αποτελεί συμπαραγωγή της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, της Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης και της Εθνικής Νορβηγικής Όπερας, επιβεβαίωσε τη φήμη που τη συνοδεύει ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά και μεγαλόπρεπα ανεβάσματα του έργου. Η σκηνοθεσία του Χάιτνερ φώτισε τα σκοτεινά παιχνίδια εξουσίας μεταξύ εκκλησίας και κράτους και ανέδειξε με εντυπωσιακό τρόπο τους βασικούς χαρακτήρες του έργου.

©Πηγή: amna.gr