Θεσσαλονίκη: Στη… δαγκάνα της Δημ. Αστυνομίας τα παράνομα ΙΧ

Θεσσαλονίκη: Στη… δαγκάνα της Δημ. Αστυνομίας τα παράνομα ΙΧ
Του Αντώνη Τσολναρά
Μέτρα για την παράνομη στάθμευση ΙΧ σε ράμπες ΑμεΑ, σε πεζόδρομους, σε πλατείες και στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης «Thesis» λαμβάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς πλέον με νέου τύπου τροχοσφιχτήρες -ή αλλιώς «δαγκάνες»- θα ακινητοποιούνται τα παρκαρισμένα οχήματα στα προαναφερθέντα σημεία.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής, μιλώντας στο Politik.gr ανέφερε ότι το μέτρο «θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τις αρχές του Μάρτη», ενώ επισήμανε ότι «είναι αρκετοί οι οδηγοί που αφαιρούν σκοπίμως τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους προκειμένου να παρκάρουν όπου επιθυμούν για να μην τους βεβαιώνεται παράβαση». Οι «δαγκάνες» θα τοποθετούνται στις ρόδες των ΙΧ που είναι παράνομα σταθμευμένα, ενώ ο κ. Δαγκλής πρόσθεσε ότι «οι οδηγοί θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη δημοτική αστυνομία ώστε να απαλάσσονται από τη “δαγκάνα”».

Παράλληλα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μαζί με την κλήση θα υπάρχει και ενημερωτικό φυλλάδιο ώστε οι οδηγοί να γνωρίζουν πως έχει τοποθετηθεί «δαγκάνα».

Στη σχετική δημοσίευση που έκανε ο κ. Δαγκλής στο Facebook, έγραψε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, η Δημοτική Αστυνομία παρέλαβε καινούριου τύπου τροχοσφιγκτήρες (δαγκάνες), προκειμένου να επανενεργοποιηθεί το συγκεκριμένο μέτρο. Η χρήση τους θα γίνεται κατά κύριο λόγο, στις ράμπες ΑΜΕΑ, στις πλατείες, στους πεζοδρόμους καθώς και στο σύστημα THESIS. Δυστυχώς, υπάρχουν οδηγοί, που σκοπίμως αφαιρούν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, προκειμένου να παρκάρουν όπου θέλουν και να μην τους βεβαιώνεται παράβαση. Από την επόμενη εβδομάδα το μέτρο τίθεται σε πλήρη εφαρμογή».

Σήμερα, η Δημοτική Αστυνομία παρέλαβε καινούριου τύπου τροχοσφιγκτήρες (δαγκάνες), προκειμένου να επανενεργοποιηθεί το …

Gepostet von Δημήτριος Δαγκλής am Mittwoch, 26. Februar 2020