Τη”Dionyssomarble Bulgaria” εξαγόρασε η “Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα Γρανίτες”

Τη

Στην εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας “Dionyssomarble Bulgaria”, η οποία έχει στην κατοχή της τα δύο μεγαλύτερα λατομεία εξόρυξης του ασβεστολιθικού υλικού “vratza”, δυναμικότητας 60.000 τόνων ετησίως, προχώρησε η “Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα Γρανίτες”, με έδρα τη Δράμα. Μετά την εξαγορά αυτή, υλοποιείται ο στρατηγικός στόχος της εταιρείας για την κατοχή των μεγαλύτερων λατομικών εκμεταλλεύσεων στις γειτονικές χώρες. Έτσι ο όμιλος διαχειρίζεται πλέον τα κορυφαία λατομεία στη Βόρεια Μακεδονία (Sivec), στην Αλβανία (Perla) και στη Βουλγαρία (Vratza).

“Η επένδυση αυτή συνάδει με τον έντονα εξωστρεφή στρατηγικό χαρακτήρα της εταιρείας και εκτιμάται ότι η προσθήκη του νέου υλικού θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου και κατ’ επέκταση στην αύξηση του κύκλου εργασιών, ο οποίος κατά το 2019, παρά τη γενική πτώση του κλάδου κατά 20%, παρέμεινε σταθερός και διαμορφώθηκε στα 120 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA (σ.σ. κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων) θα κυμανθούν στα 67 εκατ. ευρώ” υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση.

Το vratza (limestone), που είναι ευρέως γνωστό ως υλικό υψηλής ποιότητας, τόσο για εξωτερικές όψεις, όσο και για διακοσμήσεις εσωτερικών επιφανειών, έχει χρησιμοποιηθεί σε έργα όπως το Leopold Museum στη Βιέννη, ο πύργος “Main Opera Tower” στη Φρανκφούρτη, ο ναός BAPS Shri Swaminarayan Mandir στο Λονδίνο, σε κατάστημα της Louis Vuitton στο Βερολίνο, στο ξενοδοχείο Kempinski Gold Coast Hotel -City Accra κ.α

©Πηγή: amna.gr