«Το γυναικείο ποδόσφαιρο δίνει ζωή!» η νέα δράση της ΕΠΟ στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης

«Το γυναικείο ποδόσφαιρο δίνει ζωή!» η νέα δράση της ΕΠΟ στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης

Μια ακόμα εκδήλωση, στο πλαίσιο του πολύπλευρου προγράμματος εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, διοργανώνει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Αυτή τη φορά είναι η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των γυναικών, η οποία στέλνει ισχυρό μήνυμα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και εθελοντισμού, καθώς πρωτοστατεί στην πρωτοβουλία για τη συλλογή δειγμάτων σιέλου, τα οποία θα καταλήξουν  σε μια παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών-δοτών μυελού των οστών, μέσω του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Η πρωτοβουλία για τη δράση αυτή έχει το σύνθημα “Το γυναικείο ποδόσφαιρο δίνει ζωή” και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στις 11πμ., στον χώρο του αθηναικού ξενοδοχείου, στο οποίο θα καταλύσει η Εθνική μας, πριν το επίσημο παιχνίδι της με την Ιρλανδία (12/11).

Η ιδέα για την υλοποίηση της εκδήλωσης ανήκει στη γιατρό των εθνικών ομάδων γυναικών Αλεξάνδρα Καραβασίλη, αγκαλιάστηκε αμέσως από τις αθλήτριες της εθνικής ομάδας και υποστηρίχθηκε μεταξύ άλλων από τον προπονητή της Αντώνη Πριόνα.

Η διαδικασία αποτελείται από μια σύντομη ενημέρωση των δοτών, τη συμπλήρωση σχετικής αίτησης εθελοντή-δότη και τη συλλογή δείγματος. Οι αθλήτριες μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά σε προπονητικές διαδικασίες ή και αθλητικές αναμετρήσεις αμέσως μετά. Τόσο τη σχετική ενημέρωση όσο και τη συλλογή των δειγμάτων σιέλου θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών “Αρχέγονο Κύτταρο” κ. Ιωάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος προσφέρθηκε εθελοντικά.

Στόχος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι η αποστολή ενός ακόμα μηνύματος κοινωνικής προσφοράς, με πρέσβειρες αυτή τη φορά τις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι άνθρωποι του Ποδοσφαίρου και του Αθλητισμού συνολικά σε όλες τις εκφάνσεις του εθελοντισμού. 

Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο, πριν τον αγώνα με την Ελλάδας-Ιρλανδίας, θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο, γεγονός που συνδέει την εθελοντική πρωτοβουλία της Εθνικής Γυναικών με την επιστημονική προσέγγιση του θέματος. Η διαδικασία της συλλογής δειγμάτων σιέλου από τα μέλη της Εθνικής μας Ομάδας Γυναικών αναμένεται έτσι να συνδυαστεί με την παρουσία ειδικών επιστημόνων και εκπροσώπων συλλόγων εθελοντών.

©Πηγή: amna.gr