Το ΥΜΑΘ στηρίζει το ταξιδιωτικό portal Via Egnatia

Το ΥΜΑΘ στηρίζει το ταξιδιωτικό portal Via Egnatia
INTIME
Σύσκεψη στο ΥΜΑΘ για τη δημιουργία ενός ειδικού ταξιδιωτικού Portal γύρω από τον άξονα της Via Egnatia και της Εγνατίας Οδού συγκαλεί ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Η εν λόγω σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα (20/1), στις 12:00. Σε αυτήν έχουν προσκληθεί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός και ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ως πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ και του Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Ο στόχος της σύσκεψης στο ΥΜΑΘ

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, σκοπός της σύσκεψης είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ταξιδιωτικού Portal, καθώς και άλλων ψηφιακών εφαρμογών, μέσω των οποίων οι ταξιδιώτες θα αποκτούν πρόσβαση με το πάτημα ενός κουμπιού σε χρηστικές πληροφορίες για το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό απόθεμα των περιοχών κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και της Via Egnatia, όπως επίσης και για τα σημεία ενδιαφέροντος κάθε περιοχής που επισκέπτονται.

Τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της Via Egnatia

Ο άξονας της αρχαίας οδού Via Egnatia και της σύγχρονης Εγνατίας Οδού είναι πλούσιος σε φυσικά, πολιτιστικά, πνευματικά και αρχιτεκτονικά αποθέματα αποτελώντας το σημαντικότερο σταυροδρόμι στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας. Ενώνει τέσσερις μεγάλες ιστορικές περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας όπως είναι η Θράκη, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και η Ήπειρος καθώς δυο πελάγη (Αιγαίο, Ιόνιο), ενώ συμβάλλει στη γνωριμία και την ανακάλυψη μοναδικών οικοσυστημάτων, βιότοπων και σπουδαίων τοπικών μνημειακών χώρων.