Τούρκος αντιπρόεδρος: Ήρθε η ώρα να ανοίξει το Βαρώσι

«Ηρθε η ώρα να ανοίξει το Βαρώσι», δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος

Ιστορική χαρακτήρισε ο Τούρκος αντιπρόεδρος τη σημερινή ημέρα για τα Βαρώσια, λέγοντας ότι” αποτελούν μέρος του εδάφους της τδβκ (ψευδοκράτος), και ότι “η περίκλειστη πόλη πρέπει επιτέλους να ανοίξει”.

Όπως υπογράμμισε :«Και η υπομονή, και η αναζήτηση (λύσης) και η καλή πρόθεση, έχουν τα όριά τους. Τίποτε δεν είναι χωρίς τέλος».

Ο Φουάτ Οκτάι, ο οποίος έφτασε στα κατεχόμενα λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα σήμερα, για να συμμετάσχει στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τα Βαρώσια μίλησε στην ανταποκρίτρια του τουρκικού NTV από το Βαρώσι.

Στην συνέντευξη που έδωσε από την περίκλειστη πόλη, ο κ. Οκτάι είπε ότι βρίσκεται σε ένα θέρετρο, όχι μόνο της Κύπρου, αλλά ολόκληρης της περιοχής, «σε μια περιοχή που στο πλαίσιο μιας βιώσιμης ειρήνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων, είχε κλείσει η Τουρκία λόγω της καλής της πρόθεσης».

Όπως είπε: “Εδώ και μισό αιώνα αναζητείται αυτή η ειρήνη και η πόλη έχει γίνεται πόλη φάντασμα που ζούνε τα ποντίκια. Εδώ δεν χάνουν μόνο οι Τ/κ, χάνουν και οι Ε/κ. Γιατί είμαστε εδώ; Για να κερδίσουν επιτέλους και οι άνθρωποι. Για να μην είναι μια πόλη φάντασμα, αλλά ένας χώρος έλξης, όπου θα μπορούν πλέον οι άνθρωποι να γλεντούν και να περπατούν. Είμαστε σε μια ιστορική μέρα, μια ιστορική συνάντηση σε μια καταπληκτική περιοχή».

Διαβάστε επίσης:

Εμ. Μακρόν: «Χάνω την υπομονή» μου απέναντι στην απουσία απαντήσεων από το Βερολίνο

©Πηγή: amna.gr