Τρόμος στα Πεύκα – Ανάστατοι οι κάτοικοι για την εγκληματικότητα

Τρόμος στα Πεύκα - Ανάστατοι οι κάτοικοι για την εγκληματικότητα
INTIME, Φωτ. αρχείου
Αντιμέτωποι με το φαινόμενο της εγκληματικότητας έρχονται καθημερινά πολλοί κάτοικοι στα Πεύκα και συγκεκριμένα στο Ρετζίκι του Δήμου Νεάπολης Συκεών, με την πρόεδρο της Δ.K. Κοινότητας Πεύκων, Κυριακή Αμοιρίδου, να τονίζει μιλώντας στον Flash 99,4 και στην εκπομπή της Μίνας Αφεντούλη, πως «το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση».

Η κ. Αμοιρίδου τόνισε ότι «εδώ και αρκετό καιρό ζούμε στην περιοχή τον τρόμο. Η αστυνομία πραγματοποιεί ανά διαστήματα επιχειρήσεις, όμως πολλές φορές κακοποιά στοιχεία προσπαθούν να ληστέψουν παιδιά, ακόμη και να τα απαγάγουν και αυτό γιατί δεν έχει ενισχυθεί η αστυνόμευση». Όπως επισήμανε η πρόεδρος της Δ.Κ. Κοινότητας Πεύκων, «πολλές φορές έχουμε βγει και εμείς οι ίδιοι έξω για να βοηθήσουμε σε αυτήν την κατάσταση».

Μάλιστα όπως πρόσθεσε η κ. Αμοιρίδου, «έχουν κατατεθεί και δύο προτάσεις στον δήμαρχο για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος». «Η πρώτη είναι να παραχωρήσουμε ένα οικόπεδο για να κατασκευαστεί αστυνομικό τμήμα σε κεντρικό σημείο στην περιοχή, ούτως ώστε να έχει πρόσβαση σε όλες τις γωνιές του δήμου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αμοιρίδου και, πρόσθεσε: «επίσης, προτείνουμε 24ωρη βάση με στελέχωση δυναμικού, να δημιουργηθεί Τμήμα δίωξης ναρκωτικών και να περιπολούν δύο περιπολικά, τέσσερις μοτοσικλέτες και πεζοί αστυνομικοί μέα στα Πεύκα». «Όμως», τόνισε η κ. Αμοιρίδου, «για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να επιστρέψουν αποσπασμένοι άνθρωποι για να στελεχώσουν το Τμήμα».

Όταν… πέφτει το φως κυκλοφορούν οι εγκληματίες

Σύμφωνα με την κ. Αμοιρίδου τα φαινόμενα εγκληματικότητας παρατηρούνται κυρίως με τη δύση του ηλίου, ενώ έκανε λόγο για «σπείρα» που κινούνται πεζοί. «Η ελληνική αστυνομία είναι ικανή, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Πρέπει να ενισχυθεί η αστυνόμευση, ώστε να ενισχυθεί και το αίσθημα της ασφάλειας του πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αμοιρίδου, προσθέτοντας: «εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την αστυνομία για να κάνει το έργο της».

Ακούστε όλα όσα είπε η κ. Αμοιρίδου στον Flash 99,4: