Τσακίρης: Μήνυση για την εικόνα έξω από το βιολογικό της Λητής

Τσακίρης: Μήνυση για την εικόνα έξω από το βιολογικό της Λητής
Την τραγική κατάσταση που επικρατεί έξω από το βιολογικό καθαρισμό της Λητής θέλει να αναδείξει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου έδωσε εντολή να κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων, μόλις ετέθη υπόψη της δημοτικής αρχής το γεγονός ότι εντοπίστηκαν νεκρά ζώα έξω από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της Λητής, σε έναν χώρο τον οποίο ασυνείδητοι έχουν μετατρέψει σε παράνομη χωματερή.

Το κατώφλι του αστυνομικού τμήματος Ωραιοκάστρου, έπειτα από τη σχετική εντολή του δημάρχου, πέρασε το μεσημέρι του Σαββάτου (1/2), για να καταθέσει τη μήνυση, η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Σοφία Δημητριάδου.

Συνεργεία του δήμου στην περιοχή

Νωρίτερα το πρωί, συνεργεία του δήμου Ωραιοκάστρου και της αντιδημαρχίας Καθημερινότητας είχαν μεταβεί στον χώρο όπου εντοπίστηκαν τα κουφάρια των ζώων, ώστε να γίνει η περισυλλογή τους. Από πλευράς δήμου Ωραιοκάστρου κινήθηκαν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες, ώστε τα νεκρά ζώα να οδηγηθούν σε ειδικές εγκαταστάσεις για αποτέφρωση.

Τσακίρης: «Μηδενική ανοχή»

«Οι παράνομες χωματερές είναι δυστυχώς μια τεράστια περιβαλλοντική πληγή, την οποία παραλάβαμε από την απελθούσα διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου. Η δική μας διοίκηση είναι αποφασισμένη να βάλει ένα τέλος σε αυτήν τη ντροπή. Στα περιβαλλοντικά εγκλήματα αυτονόητα δείχνουμε μηδενική ανοχή», είναι το αυστηρό μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι στον προϋπολογισμό του δήμου για το τρέχον έτος έχουν εγγραφεί κονδύλια ύψους 500.000 ευρώ, ώστε να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά το ζήτημα της διαχείρισης των ογκωδών αντικειμένων.