Τσίπρας: Επιμένει σε Παυλόπουλο, γιατί απορρίπτει Γιώργο

Τσίπρας: Επιμένει σε Παυλόπουλο, γιατί απορρίπτει Γιώργο
INTIME
Πολλά ακούγονται τις τελευταίες ημέρες γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου και πιθανή υποστήριξη της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο, επιμένει στη στήριξη του Προκόπη Παυλόπουλου, εφόσον βεβαίως ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί την επανεκλογή του, ανεξαρτήτως αν τον στηρίξει κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή όχι.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά πως η επιλογή Παυλόπουλου θα προκαλέσει ρήγμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, στην περίπτωση βεβαίως που ο πρωθυπουργός επιλέξει- πιθανότατα μέσα στις γιορτές- κάποιο άλλο πρόσωπο.

Συνεργάτες του, εξάλλου, υπενθυμίζουν με νόημα πως ο κ. Παυλόπουλος υπήρξε επιλογή του την εποχή που θα μπορούσε να είχε υποστηρίξει όποιον ήθελε για το ανώτατο αξίωμα της χώρας.

Κι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, άλλωστε, αναγνωρίζει ότι μολονότι έχουν ενταχθεί και συνεχίζουν να εντάσσονται στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πολλά στελέχη με παπανδρεϊκές καταβολές- είτε από τον Ανδρέα είτε από τον Γιώργο- η ταύτιση του κ. Παπανδρέου με την εποχή των μνημονίων δυσκολεύει πολύ τη στήριξη σε αυτόν για το Προεδρικό Μέγαρο.

Κι ας είναι η σχέση των δύο ανδρών πολύ καλή.

«Έρχονται ηχηρότερα ονόματα»

Σε συνέχεια, πάντως, της χθεσινής (Δευτέρα) ομιλίας του κ. Τσίπρα σε πασοκογενείς στο ξενοδοχείο «Κάραβελ», στην Κουμουνδούρου προαναγγέλλουν νέες μαζικές προσχωρήσεις πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στις τάξεις της.

Μιλούν, μάλιστα, πέρα από πρώην βουλευτές και γραμματείς νομαρχιακών οργανώσεων του πάλαι ποτέ Κινήματος, και για ηχηρότερα ονόματα.

Στηρίζουν την αισιοδοξία τους και στην απογοήτευση που προκάλεσε σε πολλούς Κεντροαριστερούς το πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έγινε μόνο και μόνο για να επιβεβαιωθεί η προεδρία της Φώφης Γεννηματά και δεν πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος που όσο περνά ο καιρός μοιάζει όλο και περισσότερο ακόμα και σε πολλά πρώην μέλη του με «ουρά» της ΝΔ.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας περιοδεύει σήμερα στο νομό Τρικάλων στο πλαίσιο της προσέλκυσης νέων μελών, ενώ ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, συνεχίζει την περιοδεία του στο Κιλκίς.