Β. Αιγαίο: Στη Βουλή την Τετάρτη οι νησιώτες

Β. Αιγαίο: Στη Βουλή την Τετάρτη οι νησιώτες
INTIME
Έξω από τη Βουλή θα βρεθούν την Τετάρτη οι νησιώτες του Βορείου Αιγαίου προκειμένου να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία «ενάντια στον αυταρχισμό και την επιβολή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για τα νησιά, ενάντια στις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων τους».

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής (ΟΧΣΑ), η Αδελφότητα Σαμίων και άλλοι φορείς των Αθηνών, που βρίσκονται σε σταθερή επικοινωνία με τα νησιά για τον συντονισμό ενεργειών σε όλα τα επίπεδα,  προγραμμάτισαν για αύριο, Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, μπροστά από την είσοδο της Βουλής επί της λεωφόρου Β. Σοφίας.

«Χρειάζεται ομοψυχία»

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε, όπως όλοι οι σύλλογοι των Αθηνών και της υπόλοιπης Ελλάδας. Αυτή την ώρα μπορούμε να προσφέρουμε όλοι χρήσιμες υπηρεσίες με ό,τι μπορεί ο καθένας πρόσφορο για να βοηθήσει στη διάδοση σε όλη την Ελλάδα γι’ αυτό που συντελείται στη Λέσβο και τα άλλα νησιά» αναφέρει η ΟΛΣΑ.

Καλεί δε όσους είναι στο νησί να συνδράμουν πηγαίνοντας στο Μανταμάδο για κάθε βοήθεια, σε προσωπικό, σε μάσκες, σε νερά κ.ά. απαραίτητα.

«Αυτό που χρειάζεται τώρα μέσα από τις αδυναμίες μας και τα όποια λάθη είναι ομοψυχία και προτεραιότητα στον αγώνα!» τονίζει η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο έχει προγραμματιστεί γενική απεργία στο Βόρειο Αιγαίο μετά και τα χθεσινοβραδινά επεισόδια που σημειώθηκαν.