Βάρη: Καταζητούμενοι της Ιντερπόλ οι δύο νεκροί

Καταζητούμενοι με «ερυθρά αγγελία» από την Ιντερπόλ ήταν οι δύο νεκροί του χθεσινού μακελειού στην ταβέρνα “Η Βοσκοπούλα”, στη Βάρη. Η Ιντερπόλ τούς καταζητούσε αφού τους βάρυναν σοβαρές κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η αστυνομία περιμένει επίσημη ενημέρωση από τις σερβικές αρχές. Η έρευνα που διεξήχθη έδειξε μέχρι στιγμής ότι οι δύο άνδρες που δολοφονήθηκαν μπροστά στα μάτια δύο γυναικών και δύο παιδιών ηλικίας εννέα και έξι ετών δεν είχαν δόσει την παραμικρή αφορμή, όσο διάστημα ήταν στην Ελλάδα, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι στη χώρα μας είχαν μπει και ζούσαν με πλαστά χαρτιά.

Οι αστυνομικοί περιμένουν από τις δύο γυναίκες να καταθέσουν. Σημειωτέον δε ότι η μια τραυματίστηκε στο μηρό και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Ασκληπιείο Βούλας. Και οι δύο βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Ένα σημαντικό εμπόδιο στο έργο της αστυνομίας είναι και το ότι η κάμερα που υπήρχε στην ταβέρνα στη Βάρη δεν λειτουργούσε, και έτσι δεν κατέγραψε τους εκτελεστές που φορούσαν κασκόλ και όχι κουκούλες, να πυροβολούν εν ψυχρώ τα θύματά τους.

Μολαταύτα, οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στις έρευνες συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες γειτονικών επιχειρήσεων, προκειμένου να εξακριβώσουν την πληροφορία ότι η ομάδα των δολόφονων διέφυγε με κάποιο μαύρο τζιπ. Ταυτόχρονα αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηρίων της ΕΛΑΣ από τη βαλιστική έρευνα, με σκοπό να εξακριβωθεί αν τα όπλα του φονικού ήταν δύο ή τρία.

Στην ταβέρνα την ώρα του φονικού ήταν συνολικά άλλες έξι παρέες από τις καταθέσεις των οποίων οι αστυνομικοί ελπίζουν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες καθώς οι δολοφόνοι φέρονται να είπαν κάτι, πιθανότατα στα σέρβικα, στους δύο άνδρες πριν να τους εκτελέσουν.

Πληρωμένο “συμβόλαιο θανάτου”

Σε κάθε περίπτωση όλα συγκλίνουν σε ένα πληρωμένο «συμβόλαιο θανάτου» που ενδεχομένως να σχετίζεται με υπόθεση εμπορίου ναρκωτικών.

Η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου υποστηρίζει ότι οι δύο άνδρες που δολοφονήθηκαν στην ταβέρνα στη Βάρη, ήταν μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης «Σκάλιαρι».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kurir.rs νεκροί είναι ο 43χρονος Ιγκόρ Ντέντοβιτς και ο επίσης 43χρονος Στέβαν Σταμάτοβιτς.

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι». Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματα τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

Ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές.