Βρούτσης για ΣτΕ: «Ό,τι κριθεί νόμιμο, θα το αποδώσουμε»

Αυξήσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις
INTIME
Τη συμμόρφωση της κυβέρνησης με τις αποφάσεις του ΣτΕ προανήγγειλε ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ για τη σημερινή (4/10) απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που επί της ουσίας «γκρεμίζει» το νόμο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.

«Το νέο ασφαλιστικό σύστημα θα στηθεί πάνω στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας.

«Εγώ θα πω ότι τα περιμέναμε όλα αυτά. Γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια ασκούσαμε έντονη κριτική στο νόμο Κατρούγκαλου ακριβώς στα σημεία που το ΣτΕ έρχεται και κάνει τις παρεμβάσεις του και μιλά για αντισυνταγματικότητα», σημείωσε.

Καθησυχαστικός ο Γ. Βρούτσης

Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός κάλεσε τόσο τους συνταξιούχους, όσο και τους εργαζομένους «να μην ανησυχούν», προαναγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και θα αποδώσει σε αυτούς ό,τι κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Θα συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Έκκληση προς όλους να μην ανησυχούν. Να αισθάνονται ήρεμοι ότι αυτή η κυβέρνηση ό,τι κριθεί από το ΣτΕ θα το αποδώσουμε στο σύνολο του και στο ακέραιο», ανέφερε σχετικά.

Ερωτηθείς εάν η συγκεκριμένη απόφαση οδηγήσει σε αύξηση συντάξεων και μείωση εισφορών, ο κ. Βρούτσης απάντησε:

«Αυτό που σημαίνει είναι ότι πάνω στις ράγες των αποφάσεων της Δικαιοσύνης θα οικοδομήσουμε ένα ασφαλιστικό ανταποδοτικό, ελκυστικό και βιώσιμο. Ξέρουμε τον τρόπο. Έχουμε ασκήσει κριτική στα σημεία του νόμου που κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος όπως το θέμα της ανταποδοτικότητας. Τρία ολόκληρα ασκούσα κριτική στην ανταποδοτικότητα. Ήταν παράλογο αυτό που συνέβαινε».

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Βρούτσης: