Ζάχαρης: Μακριά από μενα οι περικεφαλαίες και τα μπάρμπεκιου

«Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι επενδύουν πάνω στο ρατσισμό και στη ξενοφοβία» δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Νεάπολης Συκεών Ηλίας Ζάχαρης μιλώντας στον flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» με αφορμή το περιστατικό της επίθεσης με μαχαίρι που δέχτηκε μαθητής σε Γυμνάσιο της Νεάπολης και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Και πρόσθεσε: «Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν ρατσιστική βία αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το αντιμετωπίσω ψύχραιμα και θα δεχτώ το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. Όταν δε έχει βγει το πόρισμα πως μπορώ να κάνω πορείες; Και δεν είναι μόνο η πορεία των αντιεξουσιαστών, αλλά συμμετείχαν και μέλη του ΚΚΕ του δήμου Νεάπολης Συκεών, όπως και τα μέλη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ λέω ότι έκαναν μία πορεία απλά για να  την κάνουν. Βεβαίως θα έχουμε μία σίγουρη εικόνα όταν θα έχουμε την ανακοίνωση της Αστυνομίας».

Μάλιστα όπως τονίζει «ψυχραιμία είχαμε δείξει εγώ και η παράταξη μου όταν πριν 7 μήνες έγινε μία εμπρηστική επίθεση στο σπίτι ενός μετανάστη με μολότοφ όπου πάλι έγιναν συγκεντρώσεις από μελη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το πόρισμα έδειξε ότι ήταν ξεκαθάρισμα μεταξύ μεταναστών».

Όσον αφορά στα προβλήματα της περιοχής που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα έθεσε ως πρωταρχικό το θέμα της ασφάλειας στην περιοχή. «Εμείς θα ψηφίσουμε ότι όποιο κονδύλιο φέρει η διοίκηση για εκμίσθωση κτιρίου για αστυνομικό τμήμα, για  αγορά περιπολικών» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως υπογράμμισε: «Πλέον η κοινωνία δεν μπορεί να βιώνει με την ανομία, είναι εύλογες οι απορίες των τοπικών κοινωνιών απέναντι στη μεγάλη ροή των μεταναστών, είναι λογικό να αισθάνεται κανείς ανασφάλεια. Βέβαια μακριά από εμένα οι περικεφαλαίες και τα ψησίματα μπάρμπεκιου γιατί δίνουν περισσότερο τροφή σε αριστερές παρατάξεις και ΜΚΟ. Αλλά πρέπει από την άλλη να συμπαρασταθούμε και στον Κώστα τον Σλούκλα που δεν κράτησε το πανό που αναφερόταν στον Κεμάλ» τόνισε ο κ. Ζάχαρης.

Ο κ. Ζάχαρης αναφέρθηκε και στην δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για το συμβάν λέγοντας τον στενοχώρησε η ανακοίνωση του που έκανε λόγο για ρατσισμό για ξενοφοβία. «Ένας πρώην πρωθυπουργός δυναμιτίζει το κλίμα. Δεν πρέπει να ζητήσουν συγνώμη από τους δημότες Νεάπολης που τους δείχνουν με το δάκτυλο και λένε ότι είναι ξενοφοβικοί;» διερωτήθη.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι αντιδήμαρχοι ορίστηκαν δύο μήνες μετά την εκλογή της νέας διοίκησης είπε: «Πολλές καρέκλες θέλει ο δήμαρχος. Οπότε το κατάφερε για ένα δίμηνο να κάθεται σε όποια καρέκλα θέλει. Αυτά δεν είναι πράγματα σοβαρά. Πέρα από τα έργα μιας 25ετίας που έχουν γίνει οφείλουμε να πούμε ότι υπάρχει κούραση και κορεσμός. Εγώ ποτέ δεν ήμουν καταστροφολόγος, μηδενιστής»

Αναλυτικά όσα είπε στον Flash 99.4 ο Ηλίας Ζάχαρης: